0
Spidskålssalat med Senneps-Mayo”, solsikkekerner og appesiner

Spidskålssalat med Senneps-Mayo”, solsikkekerner og appesiner

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Senneps-Mayo: Rør en "mayo" ved at piske æggeblommer med salt i et par minutter - rør sennep og eddike i og pisk til sidst olien i.

Del spidskålen i 4 stykker på langs og fjern de yderste blad samt stokken. Snit nu kålen i så fine strimler du kan.

Pluk persillen og skyl den i koldt vand - gør det 2 gange så du er sikker på alt jord/sand er vasket væk. Tør den i en salatslynge og hak det groft.

Rist solsikkekernerne på en tør pande til de er lyse gyldne - drys med lidt fint salt.

Appelsinfileter (se video ovenover): Skær ført top og bund af appelsinerne og derefter skrællen af med en skarp kniv, sørg også for at få alt det hvide med, da det er bittert. Kør kniven ned langs lamellerne på appelsinen og frigør appelsinkødet i fine fileteer. Gør det hen over en skål, så får du saften med - pres det sidste saft ud af appelsinen når du har skåret alle fileterene af.

Anretning: Vend spidskål, persille og sennepsmayonnaise sammen med saften fra appelsinerne - pynt med appelsinfileter (se video ovenover) og drys med de ristede solsikkekerner.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?