0

Spinatsalat med balsamicogrillede portobello, pærer og pecorino (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Pensl svampene med et tyndt lag olie, krydr med lidt salt og peber og læg den på en bageplade med lamellerne opad. Bag dem i midten af ovnen ved 225 grader i 10 min. Vend dem om og bag yderligere 10 min. til de er møre og let gyldne. Rør imens presset hvidløg og balsamico sammen. Tag svampene ud og tænd ovngrillen. Læg igen svampene med lamellerne opad, pensl dem med balsamicoblandingen og grill dem 5 min. Befri pærerne for stilk og kernehus og skær dem i tynde både. Skyl spinaten, fjern grove stilke og riv bladene i mundrette bidder, hvis nødvendigt. Pisk 3 spsk. olie, limesaft, timian, salt og peber godt sammen og smag til. Vend halvdelen af dressingen med pærerne og resten med spinaten. Skær svampene i tykke skiver og vend det hele sammen med store tag. Anret i en flot skål og skræl flager af pecorino henover. Server straks som tilbehør til mørkt kød, kylling eller vildt.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Pecorino Romano D.O.P er fremstillet af fåremælk i den Italienske region Roma.

Pecorino er med sin grynede konsistens meget anvendt i madlavning som riveost, smagen adskiller sig fra parmesan ved at være mere karakteristisk, salt og mere smagfuld.

Fantastisk på frisk pasta - hen over en pizza, i en salat eller blot som et stykke ost med brød.

Pecorino Romano modnes fra 4 måneder til et år.