0

Spinatsalat med fennikel, nektariner og nøddeknas (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Hak nødderne og rist dem i lidt olie til de lige begynder at tage farve. Kom sukkeret ved og rist det med 1 min. Rør fintrevet citronskal og saften af den halve citron i og lad væden koge ind om nødderne. Bred nøddeblandingen ud på bagepapir og lad den køle af. Skær toppen af fenniklen og gem den til anden brug. Snit knolden i papirtynde skiver - meget gerne på madolinjern - og kom dem i iskoldt vand i 10 min. Skyl imens spinaten grundigt, fjern grove stilke og slyng bladene tørre - riv dem i mundrette bidder, hvis de er for store. Halver nektarinerne, fjern stenene og skær kødet i både. Snit løget i tynde skiver, vend det med spinat og drænet fennikel og bred det hele ud på et flot fad. Pisk 3 spsk. olie, balsamico, honning og dijonsennep godt sammen og smag til med salt og peber. Dryp dressingen over spinatsalaten, fordel nektarinerne ovenpå og drys med nøddeknasen. Server straks til fx grillet laks, helstegt kylling eller gris.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?