0

Spinatsalat med ristede nye gulerødder, nektariner og mandler

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Bræk toppen af gulerødderne, men lad lidt af det grønne sidde. Skrub dem godt og halver på langs. Smelt smørret på en pande og rist gulerødderne netop møre deri - de skal bibeholde lidt bid. Skyl imens spinaten godt og bræk den i mundrette stykker. Halver nektarinerne, fjern stenene og skær kødet i tynde både. Pisk mayonnaise, olie, citronsaft/eddike, honning, salt og peber sammen og tilsæt evt. lidt vand, hvis konsistensen er for tyk. Bred spinaten ud på et fladt fad, fordel gulerødder og nektariner over og dryp dressingen over. Hak mandlerne groft, drys dem over og server straks til fisk, kød eller fjerkræ.

Kommentarer og forslag til opskriften