Kom risene op i en lille gryde, og tilsæt den dobbelte mængde vand og lidt salt. Bring risene i kog, skru ned for gryden, og lad risene koge efter anvisning på posen. Sluk herefter for gryden, og lad risene dampe færdige under låg i ca. 10 min.
Sæt en stor gryde vand over at koge, og tilsæt et godt skud salt, ligesom hvis du skulle koge pasta.
Mens du venter på vandet, kan du plukke pak choy ud i blade, og skære broccolien ud i små buketter. Skyl begge dele grundigt.
Når vandet bulderkoger, dypper du pak choy bladene et minut i gryden, blot så de lige falder lidt sammen. Dryp dem grundigt af, og bred dem ud på en tallerken, så de smider den værste varme.
Varm en stor pande op ved højeste blus. Tilsæt en spsk olie pr. person, og steg broccolibuketterne hårdt og kort, så de tager farve, men beholder en masse sprødhed.
Skyl basilikum forsigtigt, og pluk den ud i blade.
Kom broccoli, pak choy og basilikum op i en stor skål, og vend rundt med kimchiiblandingen. Smag til med salt og peber.
Rengør panden fra før med et stykke køkkenrulle, og varm den op igen.
Skær fisken ud i kuvertstykker, og krydr dem grundigt med salt og friskkværnet peber.
Kom 1 spsk olie pr. person på panden. Læg fisken derpå, og giv evt. fisken et let tryk med en palet de første 30 sekunder af stegningen. Steg fisken i alt ca. 3-4 minutter på den ene side, vend den herefter, og steg den ca. 30 sekunder på den anden side. Hvis du ønsker fisken helt gennemstegt, skal du stege 3-4 minutter på begge sider.
Anret risene i bunden af en dyb tallerken med fisken ovenpå.
Kom grøntsagerne på siden, og husk at få al marinaden med.
Velbekomme!
Kimchi som i udgangspunktet er mælkesyre fermenteret napakål (kinakål) er i Korea en ufravigelig og fuldstændigt uundværlig del af basiskosten. Koreanerne spiser den til alle måltider, som en form for relish der bruges som ingrediens i et utal af koreanske retter, og dermed konsumeres i enorme mængder.
Kommentarer og forslag til opskriften