0
Sprængt kyllingebryst med glaserede nye gulerødder, grønne bønner og peberrodssauce

Sprængt kyllingebryst med glaserede nye gulerødder, grønne bønner og peberrodssauce

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
40 minutter
Opskriftstype:
Danske klassikere
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

kyllingebryst uden skind
1 min.
Salte kylling

Kom kyllingebryst på en tallerken og drys med lidt fint salt og sukker på begge sider - lad dem stå i mindst 10 minutter og meget gerne længere hvis du er i god tid. Faktisk kan du lave dem klar dagen før - det bliver de bare bedre af. 

gulerøddergrønne bønner
5 min.
Grøntsager

Skræl gulerødderne og skær dem i ensartede stykker. Nip bønnerne.

kyllingebryst uden skind
15 min.
Pocheret kylling

Kom den letsaltede kylling i en gryde med 1,5 dl vand pr. pers., du laver mad til.

Pochér under låg, lige under kogepunktet, i 8-12 min. med salt og peber, til kyllingen netop er gennemtilberedt.

små kartoflerkruspersille
15 min.
Kartofler

Kog kartoflerne i vand med salt i 15-18 min.

Dræn vandet fra, og tilsæt med det samme en generøs klat smør til gryden. Læg låg på igen, og ryst lidt rundt.

Lad kartoflerne trække i 5 min. under låg, og krydr evt. med lidt godt salt. Drys med hakket persille lige før servering.

revet peberrodPiskefløde
30 min.
Peberrodssauce

Sigt fonden fra kyllingen over i en lille kasserolle (hold kødet varmt imens), og kog den igennem med fløden.

Jævn med en lille smørbolle (smeltet smør og hvedemel, 20 g af hver pr. pers., du laver mad til) eller lidt maizena rørt med koldt vand.

Kom fløden i og kog sovsen igennem i 2-3 minutter mens du pisker i den. 

Tilsæt revet peberrod efter behag.

Smag saucen til med salt, peber og en smule sukker og lys eddike (fx hvidvins eller lagereddike).

Saucen skal være stærk med et snert af surt og sødt.

gulerøddergrønne bønner
35 min.
Glaserede gulerødder & bønner

Kom gulerødder i en bredbundet sauteause eller anden gryde med låg sammen med 2-3 spsk. vand, 2-3 generøse klumper smør samt 1-2 spsk. sukker.

Damp under låg i 3-4 min. Tag derefter låget af ,og lad vandet fordampe helt væk, så der til sidst kun er en tyk glasering af smør og sukker, som klæber sig til de skønne grøntsager. Drys med lidt salt og peber.

Kog imens bønnerne i en smule godt saltet vand i 5-7 minutter. 

40 min.
Anretning

Som vist på billedet.

Bonusinfo

VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?