Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Kom kyllingebryst på en tallerken og drys med lidt fint salt og sukker på begge sider - lad dem stå i mindst 10 minutter og meget gerne længere hvis du er i god tid. Faktisk kan du lave dem klar dagen før - det bliver de bare bedre af.
Skræl gulerødderne og skær dem i ensartede stykker. Nip bønnerne.
Kom den letsaltede kylling i en gryde med 1,5 dl vand pr. pers., du laver mad til.
Pochér under låg, lige under kogepunktet, i 8-12 min. med salt og peber, til kyllingen netop er gennemtilberedt.
Kog kartoflerne i vand med salt i 15-18 min.
Dræn vandet fra, og tilsæt med det samme en generøs klat smør til gryden. Læg låg på igen, og ryst lidt rundt.
Lad kartoflerne trække i 5 min. under låg, og krydr evt. med lidt godt salt. Drys med hakket persille lige før servering.
Sigt fonden fra kyllingen over i en lille kasserolle (hold kødet varmt imens), og kog den igennem med fløden.
Jævn med en lille smørbolle (smeltet smør og hvedemel, 20 g af hver pr. pers., du laver mad til) eller lidt maizena rørt med koldt vand.
Kom fløden i og kog sovsen igennem i 2-3 minutter mens du pisker i den.
Tilsæt revet peberrod efter behag.
Smag saucen til med salt, peber og en smule sukker og lys eddike (fx hvidvins eller lagereddike).
Saucen skal være stærk med et snert af surt og sødt.
Kom gulerødder i en bredbundet sauteause eller anden gryde med låg sammen med 2-3 spsk. vand, 2-3 generøse klumper smør samt 1-2 spsk. sukker.
Damp under låg i 3-4 min. Tag derefter låget af ,og lad vandet fordampe helt væk, så der til sidst kun er en tyk glasering af smør og sukker, som klæber sig til de skønne grøntsager. Drys med lidt salt og peber.
Kog imens bønnerne i en smule godt saltet vand i 5-7 minutter.
Som vist på billedet.
VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.
Kundekommentarer ()