Hæld risene i en kasserolle, og fyld op med vand, så det dækker ca. 3 cm over risene. Tilsæt lidt salt, kog risene efter anvisning på posen, og lad dem hvile 5 min. efterfølgende.
Skær kødet i stykker på 2 x 2 cm, og krydr det med salt. Gem fonden fra posen til sovsen.
Sæt en gryde med saltet vand over at koge.
Pil løgene, og skær dem i halve. Skræl gulerødderne, og skær dem i små tern. Rens porrerne, og skær dem i små stykker.
Kog grøntsagerne i ca. 2 min. Dræn vandet fra, og gem grøntsagerne til senere.
Varm en kasserolle eller gryde op ved middelvarme. Den skal helst være med runde kanter i bunden, så det bliver nemmere at piske sovsen med et piskeris.
Tilsæt 1 tsk. olie og ½ spsk. mel pr. person, og rør rundt i 1 min. Hæld fløden og kødfonden i lidt efter lidt under omrøring, så der ikke dannes klumper. Skru helt ned for blusset, tilsæt kødet og grøntsagerne, og smag til med salt, peber og eddike.
Servér de lune ris med kalvefrikasséen.
Kundekommentarer ()