0
Sprængt okse i frikassé med porrer og gulerod

Sprængt okse i frikassé med porrer og gulerod

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
brune rissalt
1 min.
Risene

Hæld risene i en kasserolle, og fyld op med vand, så det dækker ca. 3 cm over risene. Tilsæt lidt salt, kog risene efter anvisning på posen, og lad dem hvile 5 min. efterfølgende. 

sous vide oksekød
3 min.
Kødet

Skær kødet i stykker på 2 x 2 cm, og krydr det med salt. Gem fonden fra posen til sovsen.

små løggulerodporre
10 min.
Grøntsagerne

Sæt en gryde med saltet vand over at koge.

Pil løgene, og skær dem i halve. Skræl gulerødderne, og skær dem i små tern. Rens porrerne, og skær dem i små stykker.

Kog grøntsagerne i ca. 2 min. Dræn vandet fra, og gem grøntsagerne til senere.

olivenolie, ekstra jomfruhvedemelfløde 9%sort pebereddike
20 min.
Frikasséen

Varm en kasserolle eller gryde op ved middelvarme. Den skal helst være med runde kanter i bunden, så det bliver nemmere at piske sovsen med et piskeris. 

Tilsæt 1 tsk. olie og ½ spsk. mel pr. person, og rør rundt i 1 min. Hæld fløden og kødfonden i lidt efter lidt under omrøring, så der ikke dannes klumper. Skru helt ned for blusset, tilsæt kødet og grøntsagerne, og smag til med salt, peber og eddike.

30 min.
Anretning

Servér de lune ris med kalvefrikasséen.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
568 kcal
Fedt:
26,7 g
heraf mættede fedtsyrer:
9,4 g
Kulhydrat:
46,2 g
heraf sukkerarter:
13,2 g
Kostfibre:
6,8 g
Protein:
34 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?