Næringsfordeling pr. person
Energi: 532 kcal
Fedt: 25,4g
Kulhydrat: 50,5g
Protein: 19,9g
Kostfibre: 10,2g
Sæt en kasserolle med letsaltet vand over at koge. Skrub kartoflerne grundigt under vand.
Kom kartoflerne i vandet (det behøver ikke at koge). Vær opmærksom på, at vandet kun lige netop skal op at simre. Kog kartoflerne, til de er møre, ca. 10 min. Sluk for blusset, og lad kartoflerne hvile i vandet 5 min længere, før du hælder vandet fra.
Sæt en kasserolle med vand over at koge. Skyl grøntsagerne grundigt. Skræl peberroden og gulerødderne, og pil det yderste lag af porren.
Skær gulerødderne og porren i grove stykker, og lad det simre i vandet i ca. 5 min. Gem til sovsen.
Skyl hjertesalaten og tomaterne grundigt, og afdryp for vand.
Riv salaten i mundrette stykker, og skær tomaterne i grove stykker.
Til hver person blandes 1 tsk. olie, 2 tsk. eddike, og lidt salt.
Vend hjertesalaten og tomaterne i dressingen, lige før servering.
Skær kødet ud i mundrette stykker, og gem skyen fra posen til sovsen.
Varm en kasserolle eller gryde op ved middelvarme. Bunden af kasserollen skal helst være med runde kanter, så det bliver nemmere at piske sovsen med et piskeris.
Tilsæt 1 tsk. olie og 1/2 spsk. mel, og rør rundt i 1 min. Tilsæt fløden lidt efter lidt, under grundig omrøring, indtil al fløden er brugt op. Smag sovsen til med salt og peber. Tilsæt kødet, skyen, revet peberrod og de kogte grøntsager. Smages til med salt.
Servér det sprængte kød med den opbagte sovs, de kogte kartofler og salaten.
Kundekommentarer ()