0
Sprængt okse med peberrod og grøn salat med tomat

Sprængt okse med peberrod og grøn salat med tomat

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Næringsfordeling pr. person

Energi: 532 kcal

Fedt: 25,4g

Kulhydrat: 50,5g

Protein: 19,9g

Kostfibre: 10,2g

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
små kartoflersalt
1 min.
Kogte kartofler

Sæt en kasserolle med letsaltet vand over at koge. Skrub kartoflerne grundigt under vand.

Kom kartoflerne i vandet (det behøver ikke at koge). Vær opmærksom på, at vandet kun lige netop skal op at simre. Kog kartoflerne, til de er møre, ca. 10 min. Sluk for blusset, og lad kartoflerne hvile i vandet 5 min længere, før du hælder vandet fra.

gulerodporrepeberrod
5 min.
Grøntsagerne

Sæt en kasserolle med vand over at koge. Skyl grøntsagerne grundigt. Skræl peberroden og gulerødderne, og pil det yderste lag af porren. 

Skær gulerødderne og porren i grove stykker, og lad det simre i vandet i ca. 5 min. Gem til sovsen.

 

hjertesalattomatolivenolie, ekstra jomfruLys eddikesalt
15 min.
Salaten

Skyl hjertesalaten og tomaterne grundigt, og afdryp for vand.

Riv salaten i mundrette stykker, og skær tomaterne i grove stykker.    

Til hver person blandes 1 tsk. olie, 2 tsk. eddike, og lidt salt.

Vend hjertesalaten og tomaterne i dressingen, lige før servering.     

sous vide oksekød
20 min.
Kødet

Skær kødet ud i mundrette stykker, og gem skyen fra posen til sovsen.

25 min.
Sovsen

Varm en kasserolle eller gryde op ved middelvarme. Bunden af kasserollen skal helst være med runde kanter, så det bliver nemmere at piske sovsen med et piskeris. 

Tilsæt 1 tsk. olie og 1/2 spsk. mel, og rør rundt i 1 min. Tilsæt fløden lidt efter lidt, under grundig omrøring, indtil al fløden er brugt op. Smag sovsen til med salt og peber. Tilsæt kødet, skyen, revet peberrod og de kogte grøntsager. Smages til med salt.

30 min.
Anretning

Servér det sprængte kød med den opbagte sovs, de kogte kartofler og salaten.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?