0

Sprød båndsalat af gulerødder, asparges, forårsløg og peberfrugt med parmesanflager, pinjekerner og god vinaigrette (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skræl gulerødderne, bræk den træede ende af aspargeserne og brug så en skarp kartoffel- eller tyndskræller til at lave lange tynde bånd af begge dele. Trim forårsløget og snit det i tilsvarende lange, skrå og helt tynde skiver med en skarp kniv. Rens peberfrugten og skær dem i tynde strimler. Kom det hele i en skål og vend det sammen med løse tag. Drys pinjekernerne over og høvl parmesanen i flotte flager henover - det gøres også nemt med en god kartoffelskræller. Kom olie, eddike, pillet hvidløg, sennep, oregano, et godt nip salt og peber i et glas, stik stavblenderen i og blend det sammen til en tyk blød dressing. Dryp dressingen over salaten og server straks til fisk, kød eller fjerkræ.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?