0

Sprød båndsalat af gulerødder, asparges, forårsløg og peberfrugt med parmesanflager, pinjekerner og god vinaigrette (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Skræl gulerødderne, bræk den træede ende af aspargeserne og brug så en skarp kartoffel- eller tyndskræller til at lave lange tynde bånd af begge dele. Trim forårsløget og snit det i tilsvarende lange, skrå og helt tynde skiver med en skarp kniv. Rens peberfrugten og skær dem i tynde strimler. Kom det hele i en skål og vend det sammen med løse tag. Drys pinjekernerne over og høvl parmesanen i flotte flager henover - det gøres også nemt med en god kartoffelskræller. Kom olie, eddike, pillet hvidløg, sennep, oregano, et godt nip salt og peber i et glas, stik stavblenderen i og blend det sammen til en tyk blød dressing. Dryp dressingen over salaten og server straks til fisk, kød eller fjerkræ.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.