0

Sprød båndsalat af gulerødder, asparges, forårsløg og peberfrugt med parmesanflager, pinjekerner og god vinaigrette (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Skræl gulerødderne, bræk den træede ende af aspargeserne og brug så en skarp kartoffel- eller tyndskræller til at lave lange tynde bånd af begge dele. Trim forårsløget og snit det i tilsvarende lange, skrå og helt tynde skiver med en skarp kniv. Rens peberfrugten og skær dem i tynde strimler. Kom det hele i en skål og vend det sammen med løse tag. Drys pinjekernerne over og høvl parmesanen i flotte flager henover - det gøres også nemt med en god kartoffelskræller. Kom olie, eddike, pillet hvidløg, sennep, oregano, et godt nip salt og peber i et glas, stik stavblenderen i og blend det sammen til en tyk blød dressing. Dryp dressingen over salaten og server straks til fisk, kød eller fjerkræ.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.