Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Varm en stor gryde op ved middelhøj varme. Steg baconen i 1 tsk. olie pr. pers., indtil det får godt med farve, og bliver sprødt.
Overfør til en tallerken, og lad fedtet være i gryden.
Hak løget, hvidløget og fenniklen groft.
Overfør løbende grøntsagerne til gryden med baconfedtet, og steg dem i ca. 5 min. over middel varme under jævnlig omrøring, indtil de er blevet møre.
Hæld tomatsugoen i gryden med grøntsager, og få det op at simre.
Smag til med salt og peber.
Kog pastaen som angivet på emballagen.
Flæk spidskålen i kvarte.
Varm en pande op ved høj varme, og steg kålen på skærefladerne i ca. 2-3 min., indtil den får godt med farve, og bliver mør.
Anret på et fad, og top med revet citronskal, salt og citronsaft.
Fordel pastaen i dybe tallerkener, og anret tomatsovs og bacon henover.
Riv osten over retten, og servér med stegt kål til.
Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.
Kommentarer og forslag til opskriften