0
Sprød bacon i tomatsovs med tagliatelle og parmesan

Sprød bacon i tomatsovs med tagliatelle og parmesan

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

bacon i tern
1 min.
Steg baconen

Varm en stor gryde op ved middelhøj varme. Steg baconen i 1 tsk. olie pr. pers., indtil det får godt med farve, og bliver sprødt.

Overfør til en tallerken, og lad fedtet være i gryden.

Fennikelløghvidløg
5 min.
Hak grøntsagerne

Hak løget, hvidløget og fenniklen groft.

Overfør løbende grøntsagerne til gryden med baconfedtet, og steg dem i ca. 5 min. over middel varme under jævnlig omrøring, indtil de er blevet møre.

tomatsugo
15 min.
Rør tomatsovsen

Hæld tomatsugoen i gryden med grøntsager, og få det op at simre.

Smag til med salt og peber.

Tagliatelle pasta
20 min.
Kog pastaen

Kog pastaen som angivet på emballagen.

citron
25 min.
Steg kålen

Flæk spidskålen i kvarte. 

Varm en pande op ved høj varme, og steg kålen på skærefladerne i ca. 2-3 min., indtil den får godt med farve, og bliver mør.

Anret på et fad, og top med revet citronskal, salt og citronsaft.

parmigiano reggiano (Parmesan)
30 min.
Anretning

Fordel pastaen i dybe tallerkener, og anret tomatsovs og bacon henover.

Riv osten over retten, og servér med stegt kål til.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
494 kcal
Fedt:
26,1 g
heraf mættede fedtsyrer:
6,8 g
Kulhydrat:
40,4 g
heraf sukkerarter:
7,9 g
Kostfibre:
10 g
Protein:
19,6 g