Hvis du ikke orker, at panere fisken, kan du sagtens blot vende den i mel.
Start med at skylle grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.
Skyl risene grundigt, og kom dem i en gryde med rigeligt, kogende, letsaltet vand. Kog risene i ca. 12 min., og hæld overskydende vand fra.
OBS: Vigtigt at overholde tiden, da risene ellers nemt kan klistre.
Kom 1 dl sukker og 1 dl eddike i en kasserolle, og kog op.
Pil rødløget, skær det i slanke både, og kom det i lagen. Lad det koge i 1-2 min., sluk, og lad det trække færdigt.
Hak hvidløg, og sautér det i olivenolie i en dyb pande.
Kom de kogte ris i panden, og tilsæt hakkede tomater, salt, peber og fajitakrydderi. Kog det hele op, og smag evt. til med mere salt og peber.
Klip tortillas i strimler, og steg dem i rigeligt olie på en varm pande i ca. 1 min. Afdryp dem på fedtsugende papir, og gem panden til fisken.
NB: Man kan også bruge tortillas chips.
Skær fisken i grove stykker, tryk dem godt ned i rasp, og steg dem i olie på den varme pande i ca. 3-4 min. Krydr med salt.
Vær obs på, at du skal gemme noget af raspen til kødbollerne på dag 2.
Snit salat og chili fint, pluk koriander groft, og skær limen i både.
Anret ris i skåle med fisk, salat, chili, creme fraiche, chips, syltede løg, limebåde og koriander, og servér straks.
Fajita indeholder:
25% Sød paprika, 15% paprikaflager, 5% oregano, 15% spidskommen, 10% chili, 10% urteboullion*, 10% hvidløg, 5% cayenne og 5% havsalt.
*ASAs urtebouillon er vegetarisk og glutenfri. Den indeholder havsalt, maltodextrin, gærekstrakt, grøntsager og urter 7,8% (porre, persille, selleri, bukkehorn, løvstikke, gulerødder, pastinak, løg) soja sauce, gurkemeje og solsikkeolie.
Kommentarer og forslag til opskriften