Vil du have en såkaldt dobbeltpanering på din gris, kan du vende den i mel, pisket æg og så panko inden du steger den.
Skyl risene grundigt i rigeligt koldt vand. Hæld dem i en gryde, og rør rundt med en ske eller med hånden. Kassér derefter vandet, der er blevet hvidt. Gentag, indtil vandet er klart.
Kog rigeligt vand (som når du koger pasta) op med lidt salt i. Kom ris i, når vandet koger. Sæt låg på, bring tilbage i kog, og skru ned, så risene netop koger! Sæt uret, tik, tak - efter 9 min. hældes vandet fra. På med låget igen, skru ned på 1, og lad risene trække 5-10 min.
Flæk agurken. Skrab kernerne ud med en teske. Bank agurken med en kagerulle eller lign, så den går lidt i stykker. Kom den i en si og drys den let med salt. Lad den hænge lidt og dryppe af.
Snit imens rødløg i slanke både og hak chili (med eller uden frø). Bland begge dele med fiskesauce, 1-2 tsk. sukker og 1-2 spsk. eddike. Vend agurkerne i når de har dryppet af i ca. 10 minutter og lad salaten trække indtil servering.
Skær imens rødderne af forårsløgene og del dem på midten, gem den grønne del til servering. Del den lyse den i grove stykker og steg den kort i olie på en varm pande. ca. 1 min. Krydr med salt.
Flæk imens kødet på langs og bank det fladt, så du får et stykke fladt kød pr. person. Tryk det ned i raspen og varm panden op igen med rigeligt olie på. Steg grisen gylden og gennemstegt; ca. 3-4 min. på hver side. Krydr den med salt.
Snit kålen fint og rør cremefraiche med sriashia efter smag.
Snit de grønne forårsløgstoppe fint.
Anret ris i dybe tallerkner. Skær evt. kødet i skiver. Top risen emd kål, kød, forårsløg, agurkesalat og chilicreme og servér straks.
Panko er en rasp lavet på en speciel type japansk hvidt brød uden skorper. Panko laves nemlig oprindeligt af brød bagt ved at føre elektrisk strøm gennem dejen, hvilket giver brød uden skorper. Panko er velegnet til at give en skøn, sprød panering da panko har lidt større og mere ukurante krummer end almindelig rasp. Det giver raspen en luftig og ultra-sprød konsistens. Panko er yderst velegnet til friturestegning.
Bonus-info: Navnet panko stammer oprindeligt fra Portugal, hvor japanerne i sin tid lærte at bage brød af portugiserne. Pan stammer fra det portugisiske ord Pão = brød og det japanske ko betyder mel.
Kommentarer og forslag til opskriften