0
Sprød kuller med kartoffelsalat og spicy, sprød agurkesalat

Sprød kuller med kartoffelsalat og spicy, sprød agurkesalat

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
LynKassen by Louisa Lorang
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter

Du kan med fordel koge kartofler om morgenen eller dagen før, og opbevare dem på køl, til de skal bruges.

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

spisekartoflergræsk yoghurt, 10%forårsløg
1 min.
Kartoffelsalat

Skyl, skræl og skær kartoflerne i kvarte, kom dem i en gryde med saltet vand, og kog dem møre under låg i ca. 15 min. Sigt vandet fra, og lad dem køle lidt af. 

Snit forårsløg fint, og rør en dressing af yoghurt, forårsløg, salt, peber og lidt olivenolie. 

Vend de afkølede kartofler med dressingen, og smag kartoffelsalaten til. 

 

rødløgagurkrød chilimynte
5 min.
Agurkesalat

Rør en dressing af 2 spsk. lys eddike og 1 spsk. sukker pr. agurk.

Snit løget i slanke både, og hak chilien fint. 

Flæk agurk, og skær den i skiver (skrab evt. kernerne ud med en teske). 

Vend løg, agurk og chili (efter smag) med dressingen, krydr med salt eller fiskesauce, og lad den trække indtil servering. 

Pluk mynten groft, og vend den i lige inden servering. 

filet royal af kuller uden skindægpanko rasp
18 min.
Sprød fisk

Skær fisken i grove stykker, så der er 1-2 stk. pr. pers. 

Vend fisken i mel, sammenpisket æg og til sidst rasp, og steg den gylden i olie på en varm pande i ca. 3- 4 min. på hver side, til den er sprød og akkurat gennem tilberedt.

Krydr med salt, og lad den dryppe af på en rist. 

citron
29 min.
Anretning

Skær citronen i både. 

Anret fisk, kartoffelsalat og agurkesalat på tallerkener, og servér straks med citronbåde til. 

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Panko er en rasp lavet på en speciel type japansk hvidt brød uden skorper. Panko laves nemlig oprindeligt af brød bagt ved at føre elektrisk strøm gennem dejen, hvilket giver brød uden skorper.  Panko er velegnet til at give en skøn, sprød panering da panko har lidt større og mere ukurante krummer end almindelig rasp. Det giver raspen en luftig og ultra-sprød konsistens. Panko er yderst velegnet til friturestegning.

Bonus-info: Navnet panko stammer oprindeligt fra Portugal, hvor japanerne i sin tid lærte at bage brød af portugiserne. Pan stammer fra det portugisiske ord Pão = brød og det japanske ko betyder mel.

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.