Du kan med fordel koge kartofler om morgenen eller dagen før, og opbevare dem på køl, til de skal bruges.
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Skyl, skræl og skær kartoflerne i kvarte, kom dem i en gryde med saltet vand, og kog dem møre under låg i ca. 15 min. Sigt vandet fra, og lad dem køle lidt af.
Snit forårsløg fint, og rør en dressing af yoghurt, forårsløg, salt, peber og lidt olivenolie.
Vend de afkølede kartofler med dressingen, og smag kartoffelsalaten til.
Rør en dressing af 2 spsk. lys eddike og 1 spsk. sukker pr. agurk.
Snit løget i slanke både, og hak chilien fint.
Flæk agurk, og skær den i skiver (skrab evt. kernerne ud med en teske).
Vend løg, agurk og chili (efter smag) med dressingen, krydr med salt eller fiskesauce, og lad den trække indtil servering.
Pluk mynten groft, og vend den i lige inden servering.
Skær fisken i grove stykker, så der er 1-2 stk. pr. pers.
Vend fisken i mel, sammenpisket æg og til sidst rasp, og steg den gylden i olie på en varm pande i ca. 3- 4 min. på hver side, til den er sprød og akkurat gennem tilberedt.
Krydr med salt, og lad den dryppe af på en rist.
Skær citronen i både.
Anret fisk, kartoffelsalat og agurkesalat på tallerkener, og servér straks med citronbåde til.
Panko er en rasp lavet på en speciel type japansk hvidt brød uden skorper. Panko laves nemlig oprindeligt af brød bagt ved at føre elektrisk strøm gennem dejen, hvilket giver brød uden skorper. Panko er velegnet til at give en skøn, sprød panering da panko har lidt større og mere ukurante krummer end almindelig rasp. Det giver raspen en luftig og ultra-sprød konsistens. Panko er yderst velegnet til friturestegning.
Bonus-info: Navnet panko stammer oprindeligt fra Portugal, hvor japanerne i sin tid lærte at bage brød af portugiserne. Pan stammer fra det portugisiske ord Pão = brød og det japanske ko betyder mel.
Kundekommentarer ()