0
Sprød kuller med persillesovs
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Børnevenlige
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

spisekartofler
1 min.
Kartofler

Skyl, skrab eller skræl kartoflerne, og kog dem i godt saltet vand. Når kartoflerne koger, skruer du ned på middel varme, så de bare småkoger. Kartoflerne skal koge i 14-18 minutter. Hæld vandet fra, og tilføj en lille klat smør og vend med en smule hakket persille. 

3 min.
Persille

Skyl persillen, og fjern de største og groveste stilke. Hak persillen fint.

bechamelsovskruspersille
10 min.
Persillesovs

Kom bechamelsaucen i en gryde, og varm den op, mens du hele tiden rører rundt i den. Fortynd den med lidt mælk, fløde eller vand, hvis du synes, den er for tyk, når den er varmet igennem. Tilsæt det sidste persille lige før servering, og smag til med salt og peber.

kullerfilet uden skindrasp
15 min.
Fisk

Dup fisken tør med lidt køkkenrulle, og del den i 3-4 stykker pr. pers., du laver mad til. Krydr med salt.

Kom mel i en dyb tallerken, bland lidt salt og peber i melet. Vend hvert stykke fisk i lidt hvedemel, så de er dækket af mel, derefter i sammenpisket æg (har du ikke æg - så brug lidt fløde eller mælk) og til slut i rasp (se video ovenover) - tryk raspen godt fast i fisken. 

Sæt en pande på komfuret, og skru helt op for varmen. Hæld neutral olie på, og læg også lidt smør på panden. Vent, til det er blevet lysebrunt, og er bruset af.

Læg fisken på panden, og skru ned til middelvarme.

Vend fisken efter 2-3 min. De skal være helt gyldenbrune, før du vender dem. Når fisken er gyldenbrun på begge sider, er den færdig.

citron
20 min.
Anretning

Anret som vist på billedet med citronbåde til.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?