0
Sprød kylling a la milanese med salat og sennepsdressing

Sprød kylling a la milanese med salat og sennepsdressing

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
LynKassen by Louisa Lorang
Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Børnevenlige
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Denne dressing er super skøn.

Lav den helt mild eller med lidt bid, alt efter smag.

Jeg kan lide, at smide de lune kartofler i salaten, men du kan naturligvis også servere dem ved siden af, hvis du vil. 

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

små kartoflerkyllingebryst uden skindægpanko rasp
1 min.
Kartofler og kylling

Kog kartoflerne i en gryde med ret saltet vand i ca. 20 min. under låg, til de er møre. 

Skær kyllingen igennem på langs, så den bliver endnu fladere, og krydr den med salt og peber. 

Pisk æg i en dyb tallerken, og fyld to andre dybe tallerkener med henholdsvis mel og rasp. 

Varm en pande op med rigeligt olie. Vend kyllingen i mel, æg og rasp, og steg den i ca. 4-5 min. på hver side, til den er gylden og gennemstegt.

dijon sennepmayonnaiseBatavia salatagurkerrucola
15 min.
Dressing og salat

Rør en dressing af sennep og mayonnaise, og smag til med flydende honning eller sukker og lidt eddike (dressingen skal være sød/syrlig).

Skyl og pluk salaten i mindre stykker, og skær agurken i skiver. Anret begge dele med rucola på et fad, og krydr med salt og peber.

25 min.
Anretning

Halvér kartoflerne, læg dem på salaten, og dryp med dressingen.

Servér straks salaten sammen med den sprøde kylling. 

Bonusinfo

Panko er en rasp lavet på en speciel type japansk hvidt brød uden skorper. Panko laves nemlig oprindeligt af brød bagt ved at føre elektrisk strøm gennem dejen, hvilket giver brød uden skorper.  Panko er velegnet til at give en skøn, sprød panering da panko har lidt større og mere ukurante krummer end almindelig rasp. Det giver raspen en luftig og ultra-sprød konsistens. Panko er yderst velegnet til friturestegning.

Bonus-info: Navnet panko stammer oprindeligt fra Portugal, hvor japanerne i sin tid lærte at bage brød af portugiserne. Pan stammer fra det portugisiske ord Pão = brød og det japanske ko betyder mel.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?