Start med at skylle grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.
Skyl risene grundigt, og kom dem i en gryde med rigeligt, kogende, letsaltet vand. Kog risene i 9-12 min. (afhængig af konsistensen du ønsker på risene), og hæld al overskydende vand fra.
Fyld 1 dl sukker og 1 dl eddike pr- agurk, i en kasserolle og kog op til sukkeret er smeltet.
Skær agurken i ok- tykke skiver og skræl ingefæren. Skær den i super tynde skiver. Kom begge dele i den varme lage, tag kasserollen af varmen og lad agurkesalaten trække indtil servering.
Flæk kyllingebrysterne.
Fyld mel, pisket æg ohm rasp i hver sin dybe tallerken. Varm en gryde op med rigeligt olie. Vend kyllingen i mel, æg og frase og steg den gylden og gennemstegt på den varme pande. Ca. 4 min. på hver side. Afdryp den på en rist og krydr med salt.
Rør en dressing af 2 spsk. lys eddike, 1 spsk. flydende honning og 1 spsk. olie pr. 20 g miso.
Snit kålen fint. Skrub elelr skræl gulerødderne og skær dem i julienne eller riv dem groft. Vend begge dele med dressingen og smag til.
Anret ris i dybe tallerkner. Skær evt. kyllingen i skiver, top den på risen med kålsalat og afdryppet agurkesalat. Servér straks. Evt. med soja til.
Panko er en rasp lavet på en speciel type japansk hvidt brød uden skorper. Panko laves nemlig oprindeligt af brød bagt ved at føre elektrisk strøm gennem dejen, hvilket giver brød uden skorper. Panko er velegnet til at give en skøn, sprød panering da panko har lidt større og mere ukurante krummer end almindelig rasp. Det giver raspen en luftig og ultra-sprød konsistens. Panko er yderst velegnet til friturestegning.
Bonus-info: Navnet panko stammer oprindeligt fra Portugal, hvor japanerne i sin tid lærte at bage brød af portugiserne. Pan stammer fra det portugisiske ord Pão = brød og det japanske ko betyder mel.
Miso
- umamibomben der kan peppe enhver ret op!
Miso stammer fra Japan og er en fermenteret paste lavet på brune ris eller sojabønner.
Miso er karakteriseret med en enestående evne til at bidrage med unik dybde og umami til smagsprofilen i mange retter.
Kommentarer og forslag til opskriften