0
Sprød lange med dampede asparges og kartoffelsalat

Sprød lange med dampede asparges og kartoffelsalat

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
LynKassen by Louisa Lorang
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Jeg fylder gerne en smule gulerødder i kartoffelsalaten.

Men vil I hellere nyde dem som snackgrønt, så gør endelig det. 

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

små kartoflergulerøddercreme fraiche 18%hvidløgdijonsennepforårsløgkarse
1 min.
Kartoffelsalat

Skær evt. store kartofler i halve eller kvarte, og kog dem under låg i saltet vand i ca. 20-25 min. 

Skræl gulerødderne, og skær ca. halvdelen i skiver eller tern, og kom dem i gryden med kartofler de sidste 10-12 min. af kogetiden. Skær resten i stave til snacks. 

Sigt vandet fra kartofler og gulerødder, kom dem tilbage i gryden, og tilsæt 1-2 spsk. lys eddike og 1/2-1 tsk. sukker. Ryst gryden, tag låget af, og lad dem køle lidt af.

Smag creme fraichen til med salt, peber, fintrevet hvidløg og sennep. 

Snit forårsløg fint. 

Vend dressing og forårsløg med de lune kartofler og gulerødder lige inden servering, og smag til, og anret med klippet karse.

ægpanko rasp
15 min.
Sprød lange

Slå æg ud i en dyb tallerken, og pisk dem sammen med en gaffel. 

Fyld lidt mel i en anden dyb tallerken og pankorasp i en tredje. 

Skær fisken i 2-3 stk. pr. pers., krydr med salt og peber, vend i mel, æg og rasp, og steg den gylden og lækker i rigeligt olie på en varm pande i ca. 3-5 min.

Krydr evt. med lidt mere salt, og lad den dryppe af på en rist.

grønne asparges
25 min.
Asparges og anretning

Skær den nederste, træede ende af aspargesene, og kassér dem. 

Damp asparges i ca. 1/2-1 min. i en dyb pande i 1 cm kogende vand, tilsat salt og smør eller olivenolie. Sigt vandet fra, når de er færdigdampede. 

Anret kartoffelsalat, sprød fisk og dampede asparges på tallerkener eller fade, og servér straks. 

Bonusinfo

Panko er en rasp lavet på en speciel type japansk hvidt brød uden skorper. Panko laves nemlig oprindeligt af brød bagt ved at føre elektrisk strøm gennem dejen, hvilket giver brød uden skorper.  Panko er velegnet til at give en skøn, sprød panering da panko har lidt større og mere ukurante krummer end almindelig rasp. Det giver raspen en luftig og ultra-sprød konsistens. Panko er yderst velegnet til friturestegning.

Bonus-info: Navnet panko stammer oprindeligt fra Portugal, hvor japanerne i sin tid lærte at bage brød af portugiserne. Pan stammer fra det portugisiske ord Pão = brød og det japanske ko betyder mel.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?