Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Forvarm ovnen til 200 grader, hvis bollerne skal ristes heri. Alternativt kan du bruge en brødrister.
Sæt en gryde med 2 dl. vand pr. person over at koge, og tilsæt bouillonen.
Varm en gryde op ved middelhøj varme. Skær mørbrad i tern og steg i 1 spsk. olie pr. person, indtil de får godt med varme.
Skær svampene i mundrette stykker. Skær porren i fine strimler.
Tag mørbrad op af gryden, men lad stegefedtet blive i gryden. Steg porren og svampene i 1 spsk. olie pr. person i ca. 5 min. Tag halvdelen af svampene op og gem til anretning.
Tilsæt 1/2 spsk. hvedemel pr. person, og rør det grundigt rundt. Hæld bouillonen i lidt efter lidt under grundig omrøring, indtil det har den rette suppekonsistens. Kom fløden i, og smag til med salt, peber og lidt eddike.
Bag bollerne som angivet på pakken.
Fordel suppen i skåle og top med mørbraden, svampene og boghvedekerner. Servér brødet til.
Primitivo surdejsboller:
Rugsurdej og fuldkornssurdej æltes med italiensk Tipo 00 hvedemel samt fuldkornshvedemel og hørfrø. Et højt vandindhold og lang fermenteringsproces resulterer i en bolle med smag, saft og karakter.
Kundekommentarer ()