0
Sprød panko-kyllingeburger med fritter, coeur de boeuf tomater, iceberg og mild chilimayo

Sprød panko-kyllingeburger med fritter, coeur de boeuf tomater, iceberg og mild chilimayo

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

pommes frites
1 min.
Fritter:

Forvarm ovnen til 225 grader.

Fordel pommes frites på en bradepande med bagepapir, og bag dem i ovnen, til de er gyldne og sprøde. Drys med salt.

Tomater på stilkiceberg
5 min.
Tomat og iceberg

Snit iceberg, så fint du kan, og skær tomater i skiver.

Sød chilisaucemayonnaise
7 min.
Chilimayo

Rør mayonnaise med den søde chilisauce.

kyllingebryst uden skindpanko
10 min.
Kylling:

Skær et snit på tværs næsten hele vejen igennem brystet, således at det kan ”foldes” op som en bog. Kom evt. brystet i en frostpose, og bank det let ud med en kødhammer eller en lille kasserolle. Krydr kødet med salt og peber på begge sider. Vend det først i mel, derefter i et sammenpisket æg (har du ikke et æg, så brug lidt mælk eller fløde) og til sidst i rasp. Sørg for at trykke raspen godt fast i kødet. Friter i 180 grader varm olie, eller steg kødet på en medium varm pande i halvt neutral olie og halvt smør, til det er gyldent og sprødt. Det tager 2-3 min. på hver side. 

brioche burgerboller
18 min.
Burgerbolle:

Skru ovnen op på grill. (Pas på, fritterne ikke brænder)

Skær burgerbollerne over, og sæt dem på en rist med skærefladen opad. Lige inden servering sætter du burgerbollerne i den varme ovn helt oppe ved grillen. De skal have ca. 30 sek. på hver side. Gå ikke fra dem, så brænder de helt sikkert på. 

20 min.
Anretning:

Som vist på billedet. Smør begge halvdele af burgerbollerne med lidt chilimayo. Læg kylling på den ene halve burgerbolle, og top med salat, tomat og den anden halve burgerbolle.

Bonusinfo

Panko er en rasp lavet på en speciel type japansk hvidt brød uden skorper. Panko laves nemlig oprindeligt af brød bagt ved at føre elektrisk strøm gennem dejen, hvilket giver brød uden skorper.  Panko er velegnet til at give en skøn, sprød panering da panko har lidt større og mere ukurante krummer end almindelig rasp. Det giver raspen en luftig og ultra-sprød konsistens. Panko er yderst velegnet til friturestegning.

Bonus-info: Navnet panko stammer oprindeligt fra Portugal, hvor japanerne i sin tid lærte at bage brød af portugiserne. Pan stammer fra det portugisiske ord Pão = brød og det japanske ko betyder mel.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?