0

Sprød salat med agurk, cherrytomater, edamamebønner, oliven og feta (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Bræk salaten i mundrette bidder og bred dem ud på et fladt fad. Flæk agurken på langs, fjern den bløde kerne og skær kødet i halvmåneformede skiver. Skær tomaterne i kvarte og snit løget i små tern. Vend agurk, tomater, løg og edamamebønner sammen med eddike, 2 spsk. olie, salt og peber, smag til og fordel det ovenpå salaten. Fordel fetaen på i små klumper og top med oliven. Server straks til fisk, kød eller fjerkræ.

Bonusinfo

Mukimame er bælgede edamamebønner. Edamamebønner er en sojabønne, hvor man spiser de grønne, umodne bønner. Navnene stammer fra Japan, hvor edamame betyder sojabønner med bælg, og mukimame er de bælgede bønner.

Bonusinfo

Skagenfoods udvalgte sorte oliven er Leccino oliven som gror på den solbeskinnede Rocca Messina ca. 40 kilometer øst for Rom. Denne familiegård er som en af de meget få certificeret til at have Oliventræerne certificerede som Økologiske. Olivene plukkes i oktober, november og december hvorefter de bringes i saltlage for at fjerne den bitre smag som er i alle oliven. Herefter udvandes de med frisk vand for at nedbringe saltindholdet i frugten. Super godt til salater, pizza, fisk og kød.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?