0
Sprød sej med penne & broccoli
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

bredbladet persillebroccoli
1 min.
Broccoli & persille

Del broccoli i buketter, skræl stokken, og skær den i stave. 

Pluk, skyl og hak persille. 

penne pastabredbladet persilleWilliams Cheddar Cheesebroccolicitron
3 min.
Penne & broccoli

Sæt en gryde med rigeligt, godt saltet vand over at koge. Vandet skal smage salt som Middelhavet. Kog pastaen i 10-12 min., til den er al dente (mør med LET bid).

Kom broccoli i vandet, og kog den med i ca. 2 min. Dræn nu vandet fra, men gem lidt af vandet i en kop.

Rør pasta, broccoli, revet ost og et par generøse klumper smør sammen med en lille smule af pastavandet. Bring retten tilbage til kogepunktet, til pastaen er cremet og lækker. Smag til med citronsaft, salt og peber, og vend den hakkede persille i til sidst.

mørksejfilet uden skindrasp
5 min.
Fisk

Del fisken i mindre stykker, gerne 2-3 pr. pers. Krydr den med lidt salt og peber, og vend den i mel, dernæst i sammenpisket æg, og til sidst i raspen.

Steg på en pande, eller fritér dem i rigeligt olie i en gryde ved ca. 180 grader. Når det syder omkring en tændstik, er olien varm nok.

Steg fisken til den er gylden og gennemstegt, og lad den dryppe af på køkkenrulle. Drys med lidt salt.

citron
20 min.
Anretning

Som vist på billedet.

Riv lidt citronskal over, og servér med citronbåde.

Bonusinfo

Kend din fisk: Mørksej 

GASTRONOMISK

Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars. 

Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.

SUNDHED

Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.

Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Fremstillet af komælk i Wales. Osten fremstilles på samme gård, som køerne malkes. Cheddar er den mest spiste ost i U.K. og bruges i mange forskellige sammenhæng. Osten er en fast ost med små proteinkrystaller med en fantastiske frugtagtig aroma og syre.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?