0
Sprød sej med penne & rosenkål
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

bredbladet persillerosenkål
1 min.
Rosenkål & persille

Soigner rosenkålene ved at fjerne de yderste blade, hvis det er nødvendigt - skær bunden af og halvér dem. Pluk, skyl og hak persillen.

penne pastabredbladet persillerevet ostrosenkålcitron
3 min.
Penne

Sæt en gryde med rigeligt, godt saltet vand over at koge. Vandet skal smage salt som Middelhavet. Kog pastaen i 10-12 min., til den er al dente (mør med LET bid).

Kom rosenkål i vandet i vandet, og kog den med i ca. 2 minut. Dræn nu vandet fra, men gem lidt af vandet i en kop.

Rør pasta, rosenkål, revet ost og et par generøse klumper smør sammen med en lille smule af pastavandet. Bring retten tilbage til kogepunktet, til pastaen er cremet og lækker. Smag til med citronsaft, salt og peber.

Vend den hakkede persille i til sidst.

mørksejfilet uden skindrasp
5 min.
Fisk

Del fisken i mindre stykker, gerne 2-3 pr. pers. Krydr fisken med lidt salt og peber, og vend den i mel, dernæst i sammenpisket æg, og til sidst i raspen.

Steg på en pande, eller fritér dem i rigeligt olie i en gryde ved ca. 180 grader. Når det syder omkring en tændstik, er olien varm nok.

Steg til fisken er gylden, og lad dem dryppe af på køkkenrulle. Drys med lidt salt.

citron
20 min.
Anretning

Som vist på billedet - riv lidt citronskal over og server med citronbåde.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?