0
Sprød sej med tortillas og mexikansk esquites salat

Sprød sej med tortillas og mexikansk esquites salat

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Mexicansk
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Esquites-salat er en frisk og smagfuld mexicansk ret, der tager inspiration fra den populære gademad "esquites," som er en slags mexicansk majssalat. Traditionelt tilberedes den med grillede eller ristede majskerner, der blandes med ingredienser som crema (eller mayonnaise), chili, lime, ost og koriander. Resultatet er en perfekt kombination af sødme fra majsen, syrlighed fra lime, og en lille krydret kant fra chilien.

Esquites-salaten er utrolig alsidig – den kan serveres som tilbehør til tacos, grillet kød eller endda som en lækker snack i sig selv. Den er både sprød, cremet og har et godt spark fra de mexicanske smage,

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

forårsløgmayonnaisehvidløgsalatost i ternkoriandermajsMexicansk krydderiblanding (stærk)
1 min.
Esquites salat

Kom majs i en sigte, og lad dem dryppe af. Skyl forårsløg, og skær dem i så tynde skiver som muligt. Pil og hak eller pres hvidløget gennem en presser.

Pluk koriander, og hak blade og stilke.

Kom mayonnaise i en skål, og smuldr salatosten deri. Vend majs, forårsløg, hvidløg og de hakkede koriander deri. 

Smag til med salt og peber samt lidt af krydderiblandingen (brug ca. 1/3 her).

mørksejfilet uden skindraspMexicansk krydderiblanding (stærk)
25 min.
Fisk

Del fisken i mindre stykker (3 stk. pr. pers.), og krydr generøst med salt og knust sort peber samt lidt af krydderiblandingen (brug ca. 1/3 her) på begge sider.

Vend dem derefter først i mel, dernæst i et sammenpisket æg (alternativt lidt fløde eller mælk) og til sidst i rasp. Sørg for at presse raspen godt fast.

Steg på en eller 2 pander i rigeligt fedtstof (jeg bruger neutral olie) i ca. 1-2 min. på hver side, til de er gyldne og sprøde. Lad fiskene dryppe af på fedtsugende papir, og drys med lidt salt. 

Tortilla
30 min.
Tortillas

Lun tortillas på begge sider på en varm pande. Hold dem lune i et viskestykke, mens du luner dem én efter én. 

Mexicansk krydderiblanding (stærk)
35 min.
Anretning

Som vist på billedet. Drys evt. med det sidste af krydderierne. Skræl gulerødder, skær dem i stave og spis som gnavegrønt tilbehør.

Bonusinfo

Kend din fisk: Mørksej 

GASTRONOMISK

Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars. 

Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.

SUNDHED

Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.

Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Mexicansk krydderiblanding indeholder:

35% spidskommen 10% paprika, 10% chipotle chili, 10% oregano, 10% sort peber, 10% ancho mulato chili, 5% pasilla chili, 5% løgpulver, 5% hvidløgspulver

 

 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?