0
Svampesuppe med brød, sprødstegt skinke og boghvedekerner

Svampesuppe med brød, sprødstegt skinke og boghvedekerner

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

Bouillon
1 min.
Forbered suppen

Forvarm ovnen til 200 grader, hvis bollerne skal ristes heri. Alternativt kan du bruge en brødrister.

Sæt en gryde med 2 dl. vand pr. person over at koge, og tilsæt bouillonen.

champignonsportobellosvampeporrerøget grisemørbrad
3 min.
Steg svampene

Varm en gryde op ved middelhøj varme. Skær skinken i tern og steg i 1 spsk. olie pr. person, indtil de får godt med varme. 

Skær svampene i mundrette stykker. Skær porren i fine strimler. 

Tag skinken op af gryden, men lad stegefedtet blive i gryden. Steg porren og svampene i 1 spsk. olie pr. person i ca. 5 min. Tag halvdelen af svampene op og gem til anretning.

fløde 9%
15 min.
Rør suppen

Tilsæt 1/2 spsk. hvedemel pr. person, og rør det grundigt rundt. Hæld bouillonen i lidt efter lidt under grundig omrøring, indtil det har den rette suppekonsistens. Kom fløden i, og smag til med salt, peber og lidt eddike. 

Primitivo surdejs bolle med fuldkorn
20 min.
Bag bollerne

Bag bollerne som angivet på pakken.

boghvedekerner
30 min.
Anretning

Fordel suppen i skåle og top med skinken, svampene og boghvedekerner. Servér brødet til.

Bonusinfo

Primitivo surdejsboller:

Rugsurdej og fuldkornssurdej æltes med italiensk Tipo 00 hvedemel samt fuldkornshvedemel og hørfrø. Et højt vandindhold og lang fermenteringsproces resulterer i en bolle med smag, saft og karakter.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?