0
Sprød broccolisalat med kapers, dild og stegt kotelet

Sprød broccolisalat med kapers, dild og stegt kotelet

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Næringsfordeling pr. person

Energi: 565 kcal

Fedt: 27,9g

Kulhydrat: 28,7g

Protein: 45,1g

Kostfibre: 10,2g

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
kartofler
1 min.
Kartofler

Start med at vaske kartoflerne grundigt - skræl dem hvis du foretrækker det. Skær kartoflerne i grove tern og kog dem i letsaltet vand til de er møre.

broccoli
4 min.
Broccoli

Sæt en stor gryde vand over - som hvis du skulle koge pasta. Sørg for at salte vandet godt. Pluk broccolien ud i buketter og blanchér dem et minut eller to i vandet, når det bulderkoger. Pas på med at koge for mange af gangen, så vandet stopper med at koge. Kom de blancherede broccoli over i en skål.

saltede kapersdild
14 min.
Kapers

Dræn kapersne og hak dem groft med en kniv. Pluk dilden ud i blade og hak stilkene fint. Kom begge dele op til broccolien, sammen med de hakkede kapers og et godt skud olivenolie. Vend det hele rundt og smag til med salt, friskværnet peber og lidt lys eddike eller æbleeddike - eller alternativt citronsaft.

kotelet af gris
25 min.
Kotelet

Dub koteletterne tør med et stykke køkkenrulle og krydr med grundigt med salt og friskkværnet peber. Steg dem ca. 2-3 minutter på hver side ved god varme, så de tager godt med farve.

30 min.
Anretning

Hæld vandet fra kartoflerne og vend dem med en smule olivenolie. Anret dem på en tallerken sammen med broccolisalaten og koteleten. Slut med at komme lidt klatter af rygeost ved salaten. 

Velbekomme!

Bonusinfo

Rygeosten er den eneste ægte danske ost, der ikke er inspireret fra udlandet. Ostetypen har sin start på Fyn i 1800-tallet, hvor den blev lavet ude på mange gårde. Dette er også årsagen til at det ofte kaldes “Fynsk Rygeost”. Nogle mener, at rygeosten dog kan spores helt tilbage til vikingetiden. Denne gamle danske specialitet har Gundestrup Mejeri specialiseret sig i at producere.

Striberne på osten stammer fra den rist, som osten ligger på mens den ryges.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?