0

Sprød svinekam med lun couscoussalat med ristet pastinak, peberfrugt, blomme, feta, valnødder og tørret frugt

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Nødder, Jordnødder, Gluten, Sesam, Soya, Mælk

Fremgangsmåde

Salat: Tilbered couscoussen som anvist på pakken og hold den lun. Skrub persillerødderne, skær dem i små tern og rist dem let gyldne og møre på en pande i lidt olivenolie. Hak rødløg og persille fint og skær renset peberfrugt og blommer i små tern (brug 2-3 blommer - afhængig af størrelse). Del den tørrede frugt (fx tranebær, rosiner, abrikoser og dadler) i ensartede stykker. Hak valnødderne let og rist dem gerne lidt på en tør pande. Vend det hele forsigtigt sammen med couscous, feta skåret i små tern, honning og lidt olie. Smag til med citronsaft, salt og peber og server mens salaten stadig er lun - den kan dog sagtens spises kold også!

Steg: Sikr dig at sværen er ridset helt ned til kødet over det hele. Gnid sværene med en smule vand og dernæst godt med groft salt. Sæt stegen med sværen opad i en lille bradepande og brug lidt sammenkrøllet stanniol under til at sikre, at stegen står helt lige. Stik et stegetermometer i på det tykkeste sted, kom 7½ dl vand i bradepanden og sæt det hele i en 175 grader varm ovn i 50 min. Hæld væden fra - den kan fryses og bruges til brun sauce senere på sæsonen - og steg videre til centrumtemperaturen når 64 grader (15-25 min.). Lad stegen hvile i 10-15 min. inden udskæring.

Server sammen med en klassisk tzatziki og tyrkiske fladbrød.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?