0
Sprød svinenakke på cremet polenta med rosenkål og æbler

Sprød svinenakke på cremet polenta med rosenkål og æbler

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Grønne kødretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
polentamelsødmælkpecorino romano
1 min.
Polenta

Kom 200 ml vand pr. person i en gryde, og kog det op. Når vandet koger, tilsætter du 50 g polentamel pr. person, imens du pisker. Skru ned for gryden, og lad det småboble under låg i ca. 5 min. Rør gerne jævnligt. Lad derefter grøden hvile under låg indtil servering.

Lige inden servering, tilsætter du ca. 40 ml mælk og revet ost til polentaen, varm den op igen, og smag til med salt og friskkværnet peber. Polentamelet suger rigtig meget væde, så der skal tilføres mere vand eller mælk, end man lige tror.

bredbladet persillecitronrosenkålrødt æble
5 min.
Grønt

Fjern evt. grimme blade på rosenkålene. Snit rosenkålene fint med en skarp kniv, og kom den op i en skål.

Pluk persillen ud i blade, og snit stilkene fint med en kniv.

Skyl æblerne, og skær dem i tern. Vend æbler, persille og kål sammen med masser af fintrevet citronskal og -saft. Salaten skal være godt syrlig.

Sous vide, mør grisenakke
20 min.
Kødet

Tag kødet ud af posen, og fjern så meget lage som muligt. Pluk kødet ud i grove bidder.

Varm en stor pande op ved høj varme, og tilsæt lidt olie. Steg kødet 2-3 min., til det har taget farve og er blevet sprødt på en side. Smag til med lidt salt.

30 min.
Anretning

Anret den varme polenta i bunden af en dyb tallerken med kød og kålsalat ovenpå.

Velbekomme!

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Pecorino Romano D.O.P er fremstillet af fåremælk i den Italienske region Roma.

Pecorino er med sin grynede konsistens meget anvendt i madlavning som riveost, smagen adskiller sig fra parmesan ved at være mere karakteristisk, salt og mere smagfuld.

Fantastisk på frisk pasta - hen over en pizza, i en salat eller blot som et stykke ost med brød.

Pecorino Romano modnes fra 4 måneder til et år.

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.