0
Sprød svinenakke på cremet polenta med rosenkål og æbler

Sprød svinenakke på cremet polenta med rosenkål og æbler

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Grønne kødretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
polentamelsødmælkpecorino romano
1 min.
Polenta

Kom 200 ml vand pr. person i en gryde, og kog det op. Når vandet koger, tilsætter du 50 g polentamel pr. person, imens du pisker. Skru ned for gryden, og lad det småboble under låg i ca. 5 min. Rør gerne jævnligt. Lad derefter grøden hvile under låg indtil servering.

Lige inden servering, tilsætter du ca. 40 ml mælk og revet ost til polentaen, varm den op igen, og smag til med salt og friskkværnet peber. Polentamelet suger rigtig meget væde, så der skal tilføres mere vand eller mælk, end man lige tror.

bredbladet persillecitronrosenkålrødt æble
5 min.
Grønt

Fjern evt. grimme blade på rosenkålene. Snit rosenkålene fint med en skarp kniv, og kom den op i en skål.

Pluk persillen ud i blade, og snit stilkene fint med en kniv.

Skyl æblerne, og skær dem i tern. Vend æbler, persille og kål sammen med masser af fintrevet citronskal og -saft. Salaten skal være godt syrlig.

Sous vide, mør grisenakke
20 min.
Kødet

Tag kødet ud af posen, og fjern så meget lage som muligt. Pluk kødet ud i grove bidder.

Varm en stor pande op ved høj varme, og tilsæt lidt olie. Steg kødet 2-3 min., til det har taget farve og er blevet sprødt på en side. Smag til med lidt salt.

30 min.
Anretning

Anret den varme polenta i bunden af en dyb tallerken med kød og kålsalat ovenpå.

Velbekomme!

Bonusinfo

Pecorino Romano D.O.P er fremstillet af fåremælk i den Italienske region Roma.

Pecorino er med sin grynede konsistens meget anvendt i madlavning som riveost, smagen adskiller sig fra parmesan ved at være mere karakteristisk, salt og mere smagfuld.

Fantastisk på frisk pasta - hen over en pizza, i en salat eller blot som et stykke ost med brød.

Pecorino Romano modnes fra 4 måneder til et år.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?