0
Sprød thaisalat med sesamokse
Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
salt
1 min.
Nudlerne

Sæt to gryder med letsaltet vand over at koge til nudlerne og grøntsagerne.

hakket oksekød 3-6%sesamfrø
3 min.
Kødet og sesamfrø

Kom kødet op i en skål, og tilsæt ½ tsk. salt pr. person, rør det godt rundt og gem til senere.

Sesamfrøene ristes på en tør pande over middelvarme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen og gem til senere.

gulerodgrønne bønner
10 min.
Grøntsagerne

Skræl gulerødderne, og skyl dem grundigt sammen med bønnerne. Skær gulerødderne i grove skiver, og kog dem sammen med bønnerne i 5-10 min. Dræn dem efterfølgende for vand.

myntenam pla (fiskesauce)sukkercitron
20 min.
Dressingen

Skyl mynten grundigt, pil bladene fra stilken, og anbring dem i en skål. Tilsæt fiskesauce, citronsaft og ½ tsk. sukker pr. person. Riv evt. lidt hvidløg i, hvis man har noget liggende.

Vend grøntsagerne i dressingen, og smag evt. til med ekstra fiskesauce.

fuldkornsnudler
25 min.
Nudlerne

Kog nudlerne som angivet på pakken, og skyl dem efterfølgende hurtigt under koldt vand.

olie
25 min.
Kødet

Varm en pande op ved høj varme. Form 4 kødboller pr. person, og steg dem i ½ spsk. olie pr. person. i ca. 3 min på hver side, og top dem med de ristede sesamfrø. 

35 min.
Anretning

Fordel nudlerne i tallerkener, og anret kød og grøntsager henover, og top med den overskydende dressing fra grøntsagerne.

Bonusinfo

VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
529 kcal
Fedt:
24,6 g
heraf mættede fedtsyrer:
4,6 g
Kulhydrat:
36,1 g
heraf sukkerarter:
12,1 g
Kostfibre:
12,2 g
Protein:
36,8 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?