Sæt to gryder med letsaltet vand over at koge til nudlerne og grøntsagerne.
Kom kødet op i en skål, og tilsæt ½ tsk. salt pr. person, rør det godt rundt og gem til senere.
Sesamfrøene ristes på en tør pande over middelvarme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen og gem til senere.
Skræl gulerødderne, og skyl dem grundigt sammen med bønnerne. Skær gulerødderne i grove skiver, og kog dem sammen med bønnerne i 5-10 min. Dræn dem efterfølgende for vand.
Skyl mynten grundigt, pil bladene fra stilken, og anbring dem i en skål. Tilsæt fiskesauce, citronsaft og ½ tsk. sukker pr. person. Riv evt. lidt hvidløg i, hvis man har noget liggende.
Vend grøntsagerne i dressingen, og smag evt. til med ekstra fiskesauce.
Kog nudlerne som angivet på pakken, og skyl dem efterfølgende hurtigt under koldt vand.
Varm en pande op ved høj varme. Form 4 kødboller pr. person, og steg dem i ½ spsk. olie pr. person. i ca. 3 min på hver side, og top dem med de ristede sesamfrø.
Fordel nudlerne i tallerkener, og anret kød og grøntsager henover, og top med den overskydende dressing fra grøntsagerne.
VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.
Kundekommentarer ()