Hvis du ikke orker at panere fisken, kan du blot vend eden i mel og stege den i olivenolie.
Vær obs på, at du skal bruge noget af raspen til kødbollerne på dag 2
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Skyl risene grundigt i rigeligt koldt vand. Hæld dem i en gryde, og rør rundt med en ske eller med hånden. Kassér derefter vandet, der er blevet hvidt. Gentag, indtil vandet er klart.
Kog rigeligt vand (som når du koger pasta) op med lidt salt i. Kom ris i, når vandet koger. Sæt låg på, bring tilbage i kog, og skru ned, så risene netop koger! Sæt uret, tik, tak - efter 9 min. hældes vandet fra. På med låget igen, skru ned på 1, og lad risene trække 5-10 min.
Kom 1 dl sukker og 1 dl eddike i en kasserolle, og kog op.
Pil rødløget, skær det i slanke både, og kom det i lagen. Lad det koge med i 1-2 min., sluk, og lad det trække færdigt.
Hak hvidløg, og sautér det i olivenolie i en dyb pande.
Kom de kogte ris i panden, og tilsæt hakkede tomater, salt, peber og fajitakrydderi. Kog det hele op, og smag tilmed salt og peber.
Klip tortillas i strimler, og steg dem i rigeligt olie på en varm pande i ca. 1 min. Afdryp dem på fedtsugende papir, og gem panden til fisken.
Skær fisken i grove stykker, tryk dem godt ned i raspen, og steg dem i olie på den varme pande i ca. 3-4 min. Krydr med salt.
Snit salat og chili fint, pluk koriander groft, og skær limen i både.
Anret ris i skåle med fisk, salat, chili, creme fraiche, chips, syltede løg, limebåde og koriander, og servér straks.
Fajita indeholder:
25% Sød paprika, 15% paprikaflager, 5% oregano, 15% spidskommen, 10% chili, 10% urteboullion*, 10% hvidløg, 5% cayenne og 5% havsalt.
*ASAs urtebouillon er vegetarisk og glutenfri. Den indeholder havsalt, maltodextrin, gærekstrakt, grøntsager og urter 7,8% (porre, persille, selleri, bukkehorn, løvstikke, gulerødder, pastinak, løg) soja sauce, gurkemeje og solsikkeolie.
Kommentarer og forslag til opskriften