0

Sprød vanilletærtebund med klementincurd (1 lille tærte/4-6 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Tærten bør laves min. 8 timer forud for servering! Smelt 115 g smør og stil det til side til afkøling - læg det resterende smør tilbage på køl! Flæk vanillestangen og skrab kernerne ned i en skål - gem stangen til fx æblegrød eller klassisk panna cotta. Rør vanillesukker, flormelis, æggeblomme og et nip salt jævnt med vanillekornene og rør smørret i. Tilsæt melet og rør det hele sammen til det samles i en blød dej. Tryk dejen ud i en tærteform (Ø 20 cm) - en teflonbelagt form med løs bund er at foretrække, men alt kan bruges - til den er ensartet og jævn på både bund og kanter. Prik dejen grundigt med en gaffel og frys bunden 20 min. Tænd ovnen på 175 grader. Tag formen ud af fryseren, beklæd hele tærtebunden med et stykke stanniol og pres det godt ind mod dejen. Sæt bunden i ovnen 15 min., fjern stanniolen og bag yderligere 15 min.

Pisk imens æg, æggeblommer, sukker og ½ tsk. salt sammen til en tyk æggesnaps. Kom det over i en kasserolle og rør klementinsaften i. Skær 85 g koldt smør i små klatter og rør også dem i. Sæt kasserollen over ved medium varme og varm det op under konstant omrøring (brug en træske) til smørret er smeltet. Skru lidt ned for varmen og rør videre til cremen er tyknet - det tager ca. 5 min. Tag gryden af varmen og rør citronsaften i.

Fordel curden i den varme tærtebund, glat overfladen og bag yderligere 5 min. til massen har sat sig. Lad tærten køle ned 4-8 timer og server med fx med et drys flormelis og kold flødeskum til.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?