
Broccoliet skylles, og deles i mundrette buketter.
Broccolibuketterne steges ved meget høj varme på en stor pande i omkring 3-4 minutter, til de er sprød-møre. Tag dem op, og og sæt dem til side.
Imens broccoliet steger, hakkes løget og 1-2 fed hvidløg pr. person mellemfint.
Løg og hvidløg steges i olivenolie på panden.
Når løgene er gyldne, tilsættes kødet, og det steges ved høj varme, til det er helt gennemstegt.
Tilsæt halvdelen af porchettakrydderiet og tomaterne.
Lad retten simre nogle minutter, og smag så evt. til med resten af porchettakrydderiet.
Lad saucen simre, mens resten af maden laves.
Salvien skylles, og bladene snittes fint.
Broccolibuketterne vendes ned i kødsaucen, og varmes igennem. Hæld kødsaucen over i en skål, og hold den varm, mens gnocchierne steges på panden.
Gnocchierne steges ved middel varme i 50/50 smør og god olie, til de er sprøde og gennemstegte. Man må smage sig frem, ligesom med spaghetti.
Når gnocchierne er færdige, hældes 1-2 tsk hakket salvie pr. person ned i panden, og steger med et minuts tid, til den er sprød.
Servér gnocchierne sammen med kødsaucen.
~ Velbekomme ~
Porchetta krydderi indeholder:
Timian, fennikelfrø, rosmarin, hvidløg, salvie, sort peber, havsalt - lige dele af hver
EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.
3 fun facts om EVOO
Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.
Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.
En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.
Kommentarer og forslag til opskriften