0
Sprøde koteletter med kartoffelskiver, dampet broccoli og hvidløgsdressing

Sprøde koteletter med kartoffelskiver, dampet broccoli og hvidløgsdressing

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
Børnenes livretter Kassen
Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Børnevenlige

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.

kartoflerkotelet af grisægrasp
1 min.
Kartofler og koteletter

1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Skær kartoflerne i skiver, og bred dem ud på bagepapir på 1-2 bageplader. Dryp med lidt olivenolie, og krydr med salt. Bag dem i den varme ovn i ca. 25 min., til de er gyldne og møre. 

2. Krydr koteletterne med salt og peber. Sæt en stor pande over med rigeligt olie på. 

3. Slå æg ud i en dyb tallerken, og pisk ægget sammen med en gaffel. Fyld 1-2 dl mel i en anden dyb tallerken og rasp i en 3. tallerken. 

4. Vend koteletterne i mel, æg og rasp, og steg dem på den varme pande ved middelvarme  i ca. 5 min. på hver side, til de er gyldne og gennemtilberedte. 

 

broccolicreme fraiche 18%hvidløgagurkrød peberfrugt
15 min.
Grønt og dressing

5. Sæt en gryde med saltet vand over til broccoli (1-2 dl i bunden af en gryde).

6. Del broccolien i mindre buketter, skræl stokken, og skær den i stave. Damp det hele i det kogende vand under låg i 2-5 min. 

7. Rør creme fraiche med fintrevet hvidløg, og smag dressingen til med salt og peber. 

8. Skær peberfrugten i grove strimler og agurken i stave. 

23 min.
Anretning

9. Anret koteletter med kartofler og dampet broccoli, og servér med dressing og snackgrønt til. 

Kommentarer og forslag til opskriften