0
Sprøde koteletter med ris, karrysauce og kål

Sprøde koteletter med ris, karrysauce og kål

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
LynKassen by Louisa Lorang
Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Skær koteletterne i skiver og servér det hele i dybe tallerkner. Eller anret på fade og lad folk selv samle ved bordet. 

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

basmatirisæblebladselleriløggulerøddermadras karry
1 min.
Ris og karrysauce

Skyl risene, og kom dem i en gryde med koldt vand der dækker + 2-3 cm. Kog dem ved middelvarme under låg i 8-10 min. Sluk og lad dem trække i yderligere 10 min., eller til de er møre. 

Riv halvdelen af æble groft sammen med en gulerod (med skræl). Hak bladselleri og løg fint, og sautér grøntsagerne i rigelig olivenolie i en dyb pande. Det skal ikke tage farve, men de skal mørne helt. Drys grøntsagerne med 1-2 spsk. hvedemel og karry. Sautér kort, tilsæt 1 dl vand og kog op. Tilsæt fløde, og lad det koge yderligere et par minutter. Blend det hele med en stavblender, og smag til med salt. Spæd med mere vand hvis behov. 

koteletpankogulerødderæblespidskål
10 min.
koteletter og grønt

Vend koteletterne i panko. Tryk dem godt ned, så det sidder fast. Steg dem  ved middel varme i olivenolie på en varm pande i ca. 5-7 min. på hver side,  eller til de er gyldne og gennemstegte. Krydr med salt, og skær dem evt. i skiver inden servering.

Skræl de sidste gulerødder, og skær dem i stave til snack. 

Skær resten af æblet i tern, og snit kålen. 

kokosmel
29 min.
Servering

Anret ris i dybe tallerkener. 
Top med sauce, kotelet, kål, æble og kokosmel eller -flager, og servér straks med snack gulerødder til. 

Bonusinfo

Panko er en rasp lavet på en speciel type japansk hvidt brød uden skorper. Panko laves nemlig oprindeligt af brød bagt ved at føre elektrisk strøm gennem dejen, hvilket giver brød uden skorper.  Panko er velegnet til at give en skøn, sprød panering da panko har lidt større og mere ukurante krummer end almindelig rasp. Det giver raspen en luftig og ultra-sprød konsistens. Panko er yderst velegnet til friturestegning.

Bonus-info: Navnet panko stammer oprindeligt fra Portugal, hvor japanerne i sin tid lærte at bage brød af portugiserne. Pan stammer fra det portugisiske ord Pão = brød og det japanske ko betyder mel.

Bonusinfo

Madras karry indeholder: 30% gurkemeje , 20% spidskommen, 15% sennepskorn, 15% korianderfrø, 5% sort peber, 5% karryblade, 5 % Chili 5% ingefær

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?