Du behøver ikke skrælle de søde kartofler.
Skrub eller skyl dem grundigt, og spis dem med skræl på, når de er bagt.
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på 220 grader, gerne varmluft.
Skær kartoflerne i slanke både eller pommes frites størrelse, og bred dem ud på bagepapir på en bageplade. Dryp dem med olivenolie, og krydr med salt.
Bag dem i ca. 20-30 min., eller til de er gyldne og møre.
Skær tomaterne i halve eller kvarte, snit salat og forårsløg fint, og anret det på et fad.
Riv hvidløg fint, rør den med creme fraiche, og smag til med salt og peber.
Pisk æg i en dyb tallerken, og fyld en anden dyb tallerken med mel, og en tredje dyb tallerken med rasp.
Krydr koteletterne med salt og peber, og vend dem i mel, pisket æg og til sidst i rasp.
Steg dem i rigeligt olie på en varm pande ved medium varme i ca. 5-6 min. på hver side, eller til de er gyldne og akkurat gennemstegte. Krydr igen med lidt salt.
Anret søde kartofler med sprøde koteletter og salat, og servér straks det hele med dressing til.
Kundekommentarer ()