0

Sprøde kyllingebryster med bagte rødder og æblesalat

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Børnevenlige

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.

TÆND OVNEN PÅ 200 GRADER

kartoflergulerødderkyllingebrystpanko rasp
1 min.
Rødder og kylling

1. Skær kartofler og gulerødder i mundrette chunks (jeg skræller ikke). Bred dem ud på bagepapir på en bageplade, dryp dem med olivenolie og krydr dem med salt. Bag dem i den varme ovn i ca. 25-30 min. Til de er gyldne og gennemstegte. 

2. Flæk kyllingen igennem. Krydr den med salt og evt. peber. 

3. Fyld panko i en dyb tallerken. Pisk evt. æg sammen i en anden dyb tallerken og fyld mel i en 3. Vend kyllingen i mel og æg hvis du har og afslut med panko (eller nøjes med panko). 

4. Steg kyllingen i rigeligt olie pie n stor, varm pande. Ca. 3-5 min. på hver side. Eller til den er gennemstegt og gylden,. Afdryp på en rist. og krydr med salt. 

 

hjertesalatæblermyntecitrongræsk yoghurt, 10%hvidløg
15 min.
Salat og dressing

5. Pluk salaten. Skær æblet i tern. Anret begge dele på et lille fad med plukket mynte. Dryp med en smule citronsaft, lidt olivenolie og evt. flydende honning. Skær resten af citronen i skiver. 

6. Rør en dressing af yoghurt med lidt revet hvidløg, salt og evt. peber. 

27 min.
Anretning

7. Anret rødder med sprød kylling, salat og dressing og servér straks med citron til. 

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Panko er en rasp lavet på en speciel type japansk hvidt brød uden skorper. Panko laves nemlig oprindeligt af brød bagt ved at føre elektrisk strøm gennem dejen, hvilket giver brød uden skorper.  Panko er velegnet til at give en skøn, sprød panering da panko har lidt større og mere ukurante krummer end almindelig rasp. Det giver raspen en luftig og ultra-sprød konsistens. Panko er yderst velegnet til friturestegning.

Bonus-info: Navnet panko stammer oprindeligt fra Portugal, hvor japanerne i sin tid lærte at bage brød af portugiserne. Pan stammer fra det portugisiske ord Pão = brød og det japanske ko betyder mel.

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.