0

Sprøde kyllingebryster med ris, knust kål og chilicreme

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Børnevenlige

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.

jasminriskyllingebrystpanko raspæg
1 min.
Ris og kylling

Skyl risene grundigt, og kom dem i en gryde med rigeligt, kogende, letsaltet vand. Kog risene i 9-12 min. (afhængig af konsistensen du ønsker på risene), og hæld al overskydende vand fra.

Flæk kyllingebrysterne. Vend dem i mel, pisket æg og rasp og steg dem i rigeligt olie på en varm pande. Ca. 4 min. på hver side. krydr dem dem salt og afdryp dem på en rist. 

 

agurkrød chilirødløgspidskål
10 min.
Knust kål og syltet agurk

Rør 2-3 spsk. eddike med 1-2 tsk. sukker. Flæk agurken og skarb kernerne ud med en teske. Bank den let med en kagerulle og skær den i mundrette stykker. Snit chili og løg fint og vend det hele sammen. 

Snit kålen, drys den med lidt salt og sukker og klem den med hænderne. 

sriracha saucecreme fraiche 18%
25 min.
Dressing og anretning

Rør en dressing af cremefraiche og sriracha. 

Anret ris i dybe tallerkner. Top med sprød kylling, agurkesalat og knust kål. servér med dressing til. 

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Panko er en rasp lavet på en speciel type japansk hvidt brød uden skorper. Panko laves nemlig oprindeligt af brød bagt ved at føre elektrisk strøm gennem dejen, hvilket giver brød uden skorper.  Panko er velegnet til at give en skøn, sprød panering da panko har lidt større og mere ukurante krummer end almindelig rasp. Det giver raspen en luftig og ultra-sprød konsistens. Panko er yderst velegnet til friturestegning.

Bonus-info: Navnet panko stammer oprindeligt fra Portugal, hvor japanerne i sin tid lærte at bage brød af portugiserne. Pan stammer fra det portugisiske ord Pão = brød og det japanske ko betyder mel.