0
Sprøde quesadillas a la al pastor med kål, ananas og bønner

Sprøde quesadillas a la al pastor med kål, ananas og bønner

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Mexicansk
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Taco al pastor har en fascinerende historie, der blander kulturer og smage på en unik måde. Forestil dig, at vi rejser tilbage i tiden til begyndelsen af det 20. århundrede, hvor Mexico var på vej ind i en ny æra med indvandring og kulturel udveksling.

Historien begynder med libanesiske immigranter, der flyttede til Mexico i 1920'erne og 1930'erne. De tog deres traditionelle ret, shawarma, med sig. Shawarma er lavet af krydret kød, der bliver skåret af en roterende spyd og serveret i brød. Men da de kom til Mexico, fandt de hurtigt ud af, at de lokale smage og ingredienser også havde meget at byde på.

Libaneserne begyndte at eksperimentere. De skiftede lammet ud med svinekød, som var mere almindeligt og billigere i Mexico. De tilføjede lokale krydderier som chili, annatto, og måske en smule ananas for en ekstra sødme og friskhed, inspireret af de tropiske frugter, der var tilgængelige. Kødet blev marineret, sat på en lodret rotisserie kaldet "trompo", og langsomt stegt, præcis som i deres hjemland.

Mexicanerne tog hurtigt denne nye ret til sig. De serverede det i majs tortillas, toppet med løg, koriander, og en skive ananas. Sådan blev taco al pastor født - en sand fusion af libanesisk shawarma og mexicansk taco-kultur.

I dag kan man finde taco al pastor på næsten ethvert gadehjørne i Mexico City, hvor duften af det marinerede kød, der langsomt roterer og steger, lokker forbipasserende til. Det er en hyldest til den kreative kraft, der opstår, når forskellige kulturer mødes og deler deres kulinariske traditioner. Fra Libanons bjergskråninger til Mexicos travle gader har taco al pastor bevist, at mad kan være et smukt, velsmagende bindeled mellem folk og deres historier.

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

Hakket grisekødal pastor krydderiblanding (stærk)røde kidneybønnerhvidkålzittauerløgtomatpuréananas i stykkerhvidløg
1 min.
Fyld

Snit kålen, så fint du kan, på et mandolinjern.

Kom bønnerne i en sigte, skyl dem med koldt vand, og lad dem dryppe af.

Pil og hak hvidløg.

Steg det hakkede kød i lidt neutral olie på en brandvarm pande i et par minutter, til det er godt brunet af.

Kom finthakkede løg og hvidløg på, og sautér med i et par minutter, til de begynder at brune let. Kom tomatpuré på, og rist igennem

Kom ca. halvdelen af det snittede kål på panden med kødet, og steg med i et par minutter, til kålen er faldet HELT sammen (det må gerne brune lidt). 

Skær ananas i små stykker. 

Kom krydderiblandingen på panden (pas på, den er lidt stærk, så prøv dig frem til din ønskede styrke) sammen med de drænede og skyllede bønner og ananas, og rist dem med i 2-3 min.

Smag til med salt, peber samt en smule sukker, og tag fyldet af panden.

mozzarella i tern (Fior di latte)Tortilla hvede wraps - blødehvidkål
5 min.
Quesadillas

Tør panden, hvorpå du stegte fyldet, af med lidt køkkenrulle, og kom lidt olivenolie på.

Kom en eller flere tortilla på panden, og kom lidt ost på halvdelen af tortillaen.

Kom lidt kød/kålfyld på, og drys med lidt rå snittede kål. Fold derefter tortillaen på midten.

Lad quesadillaen stege på den ene side, til osten smelter, og den er sprød og gylden, mens du evt. presser den let sammen med en paletkniv.

Vend quesadillaen, når det er muligt, og steg den på den anden side, til den også er sprød på denne side. Tilføj evt. lidt ekstra olivenolie til panden i denne proces.

Gentag, til du har brugt alle tortillas og alt fyldet (gem lidt rå kål til salat). Hold evt. de første lune i en ovn, indtil alle er færdige.

hvidkål
20 min.
Anretning

Vend det sidste kål i en smule lys eddike og sukker, og servér sammen med quesadillas.

Hvis du har en klat neutral yoghurt eller creme fraiche eller lign., kan du med fordel servere lidt af det til. 

Bonusinfo

Al pastor krydderiblanding indeholder:

  • nelliker
  • spidskommen
  • laurbærblad
  • annattofrø
  • korianderfrø
  • hel spidskommen
  • mexicansk oregano 
  • sorte peberkorn
  • limeskal
  • appelsinskal

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?