Skyl citronen, og skyl persillen. Skrab og skyl kartoflerne. Kog dem møre i godt saltet vand, og damp dem tørre. Mos kartoflerne groft med en grydeske sammen med en generøs klump koldt smør. Vend plukket og hakket persille samt lidt revet citronskal i, lige før kartoflerne serveres. Smag til med salt og masser af sort peber.
Tænd ovnen på 225 grader.
Skyl broccolien, og del den i mundrette og ensartede buketter. Brug også gerne stokken skåret i små stykker.
Riv mere af citronskallen ned i en stor skål, og bland finthakket hvidløg, lidt god olivenolie og halvdelen af osten, der er fintrevet, i.
Vend broccolibuketterne grundigt i blandingen, og bred den ud i ét lag på en bageplade med bagepapir i bunden. Krydr med salt og peber, og drys mere ost jævnt henover (Gem noget til pynt). Sæt bagepladen øverst i ovnen, og bag i 5 min. Vend rundt, og bag i yderligere 5-8 min., til buketterne er gyldne og møre med bid. Pres lidt citronsaft henover, anret og server straks.
Krydr fisken med lidt salt og peber. Vend fileterne i mel, dernæst i sammenpisket æg og til sidst i raspen. Fritér fisken i rigeligt neutral olie i en gryde ved ca. 185 grader (når det syder omkring en tandstik, er olien varm nok) til de er gyldne, og lad dem dryppe af på køkkenrulle. Drys med lidt god salt.
Fortrækker du at pandestege i smør, kan du snildt gøre det i stedet for :-)
Som vist på billedet. Riv det sidste ost over retten, og pynt med citron.
Pecorino Romano D.O.P er fremstillet af fåremælk i den Italienske region Roma.
Pecorino er med sin grynede konsistens meget anvendt i madlavning som riveost, smagen adskiller sig fra parmesan ved at være mere karakteristisk, salt og mere smagfuld.
Fantastisk på frisk pasta - hen over en pizza, i en salat eller blot som et stykke ost med brød.
Pecorino Romano modnes fra 4 måneder til et år.
Kundekommentarer ()