0
Sprødstegt bryst af Hopballekylling med skysovs, salat & agurkesalat

Sprødstegt bryst af Hopballekylling med skysovs, salat & agurkesalat

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Danske klassikere
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Mælk, Gluten, Fløde

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

Læs opskriften grundigt igennem før du går i gang! 

små kartofler
1 min.
Kartofler:

Del kartoflerne i halve, og kog dem møre i rigeligt, godt saltet vand. Damp dem tørre, og vend dem med en generøs klump smør. Drys med god salt og hakket persille.

Hopballe Mølle kylling, bryst med skindskysovs
2 min.
Kylling & sovs:

Brun kyllingebrysterne med skindsiden nedad på en godt varm pande i lidt neutral olie. Når skindet er sprødt og gyldent, vendes kødet og brunes kort tid på den anden side. Krydr med salt og peber.

Kom sovsen på panden med kylling sammen med lidt vand fra kartoflerne, og kog den lidt ind sammen med halvdelen af piskefløden. Læg brysterne i et ovnfast fad, og hæld sovsen over. Steg kyllingebryst færdige i en 200 grader forvarmet ovn i 4-6 min.

Husk at tjekke, om kødet er gennemstegt, ved at prikke i det tykkeste sted på brystet. Kommer der klar væske ud, er kødet færdigt.

hjertesalatfløde 38% (piskefløde)agurk
6 min.
Mormorsalat med agurker

Skyl og rens agurk og hovedsalat. Skær agurken ud i mundrette bidder, og bræk salaten i mindre stykker.

Vend det sidste piskefløde med lidt lys eddike. Lad det tykne i 5 minutter. Smag til med salt, peber og sukker. Vend salat og agurk i.

Nb. har du god tid kan du som på billedet alternativt lave en lyn agurkesalat ved at skære tynde skiver af agurken - brug gerne et mandolinjern. Kom agurkeskiverne i en sigte, drys dem med lidt fint salt, og vend rundt. Lad dem stå og salte og dryppe af i mindst 10 min. Kog laurbærblade & sort peber op med 1 del lys eddike, 1 del vand og 1 del sukker. Lad lagen køle lidt ned, og kom agurkerne deri. Lad dem trække, til maden er klar.

 

20 min.
Anretning

Sæt fadet med kylling og sovs på bordet, og server salat og kartofler ved siden af.

Bonusinfo

Kyllinger fra Hopballe Mølle

- Hopballe kyllinger er af en helt speciel race, Hubbard 787 hedder de så mundret. Disse kyllinger vokser langsommere end den race, der benyttes i den konventionelle kyllingeproduktion. Racen og den ekstra voksetid gør, at kyllingerne er mere aktive og robuste og det betyder også, at ben og knogler kan udvikle sig i takt med, at kyllingerne tager på i vægt.

Hopballe lægger stor vægt på dyrevelfærd, og det er tydeligt, at både racen og den ekstra tid gør disse kyllinger meget mere aktive og robuste. En Hopballekylling har 4–5 gange så meget plads som en konventionel kylling. Pladsen gør, at kyllingerne rører sig meget mere, det giver muskler og kødet får dermed meget mere struktur. Hver aften slukkes lyset og kyllingerne får 8 timers ubrudt søvn som giver ro i flokken og forbedrer trivslen.

Disse kyllinger kræver generelt også lidt længere tilberedningstid end du måske er vandt til og når man skal tranchere brystkødet er det vigtigt, at det skæres på tværs af fibrene, da strukturen i kødet ellers kan få det til at føles sejt! Til gengæld får man altså en oplevelse på smag og ikke mindst struktur, som ellers er gået helt bort når man spiser industrikyllinger. 

Du kan også se forskel på kødets farve. I gamle dage talte man om det mørke kød og det lyse kød på en kylling - men i dag er det hele jo kridhvidt på de fleste (industri) kyllinger. Men her er lårkødet altså mørkere og mere kraftigt smagende, mens brystkødet har en meget mere fin og delikat smag.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?