Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Krydr fisken med salt, og gem den til senere.
Forvarm ovnen til 225 grader varmluft.
Dæk en bradepande med bagepapir.
Skær kartoflerne ud i stave. Spred dem ud på bagepladen, vend dem i 1/2 spsk. olie pr. person, revet hvidløg og krydderiblandingen, og krydr med salt. Bag kartoflerne i ca. 20 min., indtil de har fået en gylden farve og er bløde ind til midten. Rør evt. lidt i kartoflerne undervejs for en jævn stegning.
Flæk porren på midten, og skær den i stykker, så den passer i en kasserolle. Dæk bunden af kasserollen med vand, kom låg på, og varm op ved middelhøj varme.
Damp porren i ca. 10 min., indtil den er blevet helt mør. Dræn vandet fra, og krydr porren med salt, revet citronskal og lidt balsamico.
Hæld sovsen i en kasserolle, og varm den op ved middel varme. Smag til med salt og peber.
Varm en pande op ved høj varme.
Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1/2 spsk. olie pr. person. Læg fiskens skindside på panden, og lad den stege i ca. 3 min. ved middelvarme.
Vend fisken om på den modsatte side, og steg videre i ca. 30 sek. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 3 min. på begge sider.
Tag fisken af panden. Skær citronen midt over, og steg den på skærefladen, indtil den får godt med farve.
Servér fisken med kartofler, sovs, dampet porre og citron.
Kend din fisk: Kuller
GASTRONOMISK
Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.
Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.
SUNDHED
Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.
Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK
Kundekommentarer ()