0
Sprødstegt kylling med kinakål og ris

Sprødstegt kylling med kinakål og ris

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
Børnenes livretter Kassen
Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Børnevenlige

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.

jasminriskyllingebrystæg
1 min.
Ris og kylling

1. Skyl risene grundigt, og kom dem i en gryde med rigeligt, kogende, letsaltet vand. Kog risene i 9-12 min.(afhængig af konsistensen du ønsker på risene), og hæld al overskydende vand fra.

2. Skær kyllingen i grove tern.

3. Rør en dej af 1,5 dl mel, 1 tsk. bagepulver og 1 dl iskoldt vand pr. æg, og krydr dejen med salt. 

4. Varm rigeligt olie op i en kasserolle eller lille gryde.

5. Vend kyllingen i dejen, og dybsteg den i den varme olie i ca. 5-7 min., til den er gylden og gennemstegt. Afdryp den på en rist, og krydr med salt. 

 

hvidløggulerøddertamari soya saucekinakål
10 min.
Grøntsager

6. Snit hvidløg i tynde skiver og kinakål groft. Skrub gulerødderne, og skær dem i skriver. 

7. Steg grøntsagerne i olie i en varm wok eller pande i ca. 2-4 min., og krydr med soya sauce, lidt salt og sukker. 

20 min.
Anretning

8. Hak peanuts.

9. Anret ris i dybe tallerkener, og top med sprøde grøntsager, sprødstegt kylling og hakkede peanuts.

Servér evt. med soya sauce eller sur/sød chilisauce til. 

Kommentarer og forslag til opskriften