0
Sprødstegt kuller i sommersalat med rygeost og nye radiser

Sprødstegt kuller i sommersalat med rygeost og nye radiser

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

små kartofler
1 min.
Kog kartoflerne

Sæt en kasserolle med letsaltet vand over at koge. Skræl eller skrub kartoflerne.

Kom kartoflerne i vandet, og vær opmærksom på, at vandet kun lige netop skal op at simre. Kog kartoflerne i ca. 15 min., til de er møre. Sluk for blusset, og lad kartoflerne hvile i koldt vand 5 min. længere, før du hælder vandet fra.

kullerfilet uden skind
5 min.
Krydr fisken

Skær fisken i portionsstykker, krydr den med salt på alle sider, og læg den til side. 

Fynsk Rygeost  - fra Gundestrup Mejericreme frisk 9%
10 min.
Forbered dressingen

Hæld creme frisk og rygeost i en stor skål, og smag til med salt og peber.

ærter, frostradiserspidskål
15 min.
Forbered grøntsagerne

Skær radiserne i kvarte, og hak kålen i mundrette stykker. Kom begge dele i skålen til dressingen sammen med ærter, og vend det hele godt sammen.

Skær kartoflerne i skiver, og vend ligeledes dem i salaten. 

Smag til igen med salt, peber og lidt eddike.

25 min.
Steg fisken

Varm en pande op ved høj varme.

Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1 tsk. olie pr. person. Læg fisken på panden, og lad den stege i ca. 3 min. ved middelhøj varme. 

Vend fisken om på den modsatte side, og steg videre i ca. 30 sek. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 3 min. på begge sider. 

Tag fisken af panden, og servér straks. 

30 min.
Anretning

Servér fisken sammen med kartoffelsalaten.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Rygeosten er den eneste ægte danske ost, der ikke er inspireret fra udlandet. Ostetypen har sin start på Fyn i 1800-tallet, hvor den blev lavet ude på mange gårde. Dette er også årsagen til at det ofte kaldes “Fynsk Rygeost”. Nogle mener, at rygeosten dog kan spores helt tilbage til vikingetiden. Denne gamle danske specialitet har Gundestrup Mejeri specialiseret sig i at producere.

Striberne på osten stammer fra den rist, som osten ligger på mens den ryges.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
531 kcal
Fedt:
22,5 g
heraf mættede fedtsyrer:
3,2 g
Kulhydrat:
43,4 g
heraf sukkerarter:
4,6 g
Kostfibre:
5,3 g
Protein:
35,4 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?