Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Lun pitabrødene i 3-5 min., når ovnen er varm.
Vend den snittede rødkål med masser af limesaft.
Skær tomaterne i halve.
Varm en stor pande op ved højeste blus, og tilsæt en smule olivenolie.
Pluk eller skær kødet ud i mundrette stykker, og steg dem hårdt på panden, til de er sprøde på stegefladen. Vend kødet med ras el hanout og lidt salt.
Anret pitabrødene ved bordet med kød, tomater, syrlig rødkål, yoghurt og harissa.
Velbekomme!
Ras-el-hanout er arabisk for "leder af butikken" og indeholder traditionelt en blanding af de bedste krydderier, sælgeren har at tilbyde. Denne ras-el-hanout indeholder 16 (siger og skriver seksten) forskellige ingredienser, heriblandt rosenblade og safran og er krydret, sød og elegant.
Ras-el-hanout indeholder: Kanel, kardemomme, spidskommen, sort peber, koriander, chili, paprika, fennikel, anis, kommen, muskatnød, allehånde, nelliker, ingefær, rosenblade og safran.
Harissa er en nordafrikansk tyktflydende stærk chilisauce med bla. hvidløg, kommen, spidskommen og koriander. Den er især fremstillet og brugt i Tunesien og er central i det tunesiske køkken – men bliver brugt overalt i Nordafrika og Mellemøsten.
Kundekommentarer ()