0
Sprødstegt torsk med bønner og spinat/kikærtecreme

Sprødstegt torsk med bønner og spinat/kikærtecreme

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

torskefilet med skind
1 min.
Krydr fisken

Skær fisken i store stykker, krydr dem med salt på alle sider, og læg dem til side. 

løgspinat
5 min.
Steg løget

Skær løget i tynde skiver, og kom det i en kasserolle ved middel varme med 1/2 spsk. olie pr. person.

Kom låg på kasserollen, og lad løget dampe under jævnlig omrøring, indtil det er blevet gyldent og mørt.

Kom spinaten ned til løget undervejs, og lad den dampe med i ca. 5 min.

grønne bønnercitron
15 min.
Kog bønnerne

Snit bønnerne i 1-2cm stykker. (Kassér enderne) Kog bønnerne i 5-7 min., og krydr dem efterfølgende med salt og revet citronskal.

kikærter i vanddild
20 min.
Lav cremen

Dræn kikærterne for vand (gem lidt af vandet), og kom dem sammen med dilden i gryden med spinat og løg. Blend det hele med en stavblender, indtil det bliver homogent. Hæld evt. lidt kikærtevand i, hvis blenderen ikke kan få fat.

Smag cremen til med salt, peber og citronsaft.

store pita / somun
25 min.
Steg fisken og lun brødene

Varm en pande op ved høj varme, og lun brødene på en rister eller i ovnen.

Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1/2 spsk. olie pr. person. Læg fiskens skindside på panden, og lad den stege i ca. 3 min. ved middelvarme. 

Vend fisken om på den modsatte side, og steg videre i ca. 30 sek. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 3 min. på begge sider. 

Tag fisken af panden, og servér straks. 

30 min.
Anretning

Servér fisken med spinatcremen og bønner og spis brødet til.

Bonusinfo

VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
595 kcal
Fedt:
21,4 g
heraf mættede fedtsyrer:
2,5 /2,5 /2,5 /2,5 /2,5 /2,5 /2,5 /2,5
Kulhydrat:
49,7 g
heraf sukkerarter:
13,6 g
Kostfibre:
14,9 g
Protein:
40,8 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?