0
Sprødstegt torskefilet med "blomkålsremoulade" og gulerodssalat med rosiner

Sprødstegt torskefilet med "blomkålsremoulade" og gulerodssalat med rosiner

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Børnevenlige
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
små kartofler
0 min.
Kartofler:

Skyl kartoflerne, og kog dem møre i godt saltet vand.

Dræn vandet fra, og tilsæt med det samme en generøs klat smør til gryden. Læg låg på igen, og ryst lidt rundt. Lad kartoflerne trække under låg, og krydr evt. med lidt god salt.

blomkålrødt æblePiccalilly, remoulade purécitroncreme fraiche 18%
2 min.
Blomkålsremoulade:

Soigner blomkålen, og riv den på den grove side af et rivejern. Riv også æblet på den grove side. 

Kom revet blomkål og æble i en skål sammen med lidt fintrevet citronskræl og creme fraiche. Tilsæt piccalilly samt salt og peber, og vend igen rundt. Smag til med lidt sukker, og juster evt. med mere peber efter smag.

gulerodcitronrosiner
10 min.
Gulerodssalat med rosiner

Gulerødderne skylles og rives grovt. Vend gulerødder med lidt citronsaft, rosiner, salt, sukker og peber.

torskefilet uden skindrasp
15 min.
Fisk

Del fisken i portionsstykker.

Krydr stykkerne grundigt på begge sider med salt og sort peber.

Vend fisken i mel, derefter i sammenpisket æg (har du ikke et æg, så vend i lidt mælk eller fløde), og til sidst i rasp.

Steg fisken på en godt varm pande i rigeligt neutral olie. Når den er gylden og sprød på den ene side, tilsætter du et par klatter koldt smør, som bruser op.

Vend fisken, og steg et minut på den anden side. Krydr med salt og peber.

Fif: Steg fisken i rigeligt fedtstof, fx. halvt neutral olie og halvt smør, og steg ved medium til høj varme. Undgå at vende for meget rundt på fisken. Vent, vent, vent, og vend først, når fisken er sprød og gylden.

20 min.
Anretning:

Som vist på billedet med de kogte kartofler til.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?