0
Squash gratin med parmesan og lune fladbrød

Squash gratin med parmesan og lune fladbrød

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
LynKassen by Louisa Lorang
Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Jeg elsker sådan en nem gratin, der kan passe sig selv i ovnen!

Her får du den med nemme, bagte fladbrød, der holder sig mest saftige og lækre i et viskestykke i en frysepose.

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

 

løghvidløgsquashæggræsk yoghurt, 10%dijon sennepparmigiano reggiano (Parmesan)forårsløg
1 min.
Gratin

Tag pizzadejene ud af køleskabet ca. 1/2 time inden brug.

Tænd ovnen på 210 grader varmluft. 

Snit løg i både og hvidløg fint. Sautér begge dele i olivenolie i 1-2 min. på en varm pande.

Skær squash i ca. 2 cm. tykke skiver, og steg dem på den varme pande i 3-4 min. på hver side. Krydr med salt. 

Fordel grøntsagerne i et tærtefad.

Snit forårsløg fint. 

Pisk æg sammen med yoghurt, lidt dijonsennep, salt, peber og revet parmesan.

Rør forårsløg i, og hæld æggemassen over grøntsagerne i tærtefadet.

Bag gratinen i ovnen i ca. 20 min., eller til den er gylden og gennembagt. 

pizzadej
10 min.
Fladbrød

Del hver pizzadej i to.

Rul dem fladt ud, dryp med olivenolie, og læg dem på bagepapir. Bag dem i den varme ovn i ca. 5 min., eller til brødet er gennembagt.

Pak de varme brød i et viskestykke, og kom dem i en frysepose, så de holder sig lune og saftige til servering. 

citronFennikelhjertesalat
20 min.
Salat

Rør en dressing af 1-2 tsk. fint revet citronskal, saft af 1 citron, 2 spsk. flydende honning eller 1 spsk. sukker og 2-3 spsk. olivenolie.

Skær fennikel i tynde skiver, gerne på et mandolinjern, og vend skiverne med dressingen. 

Pluk salaten, anret den på et fad, og top med fennikel og dressing lige inden servering. Krydr gerne med peber. 

29 min.
Anretning

Anret gratin med salat, og servér straks. 

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Bonusinfo

Vores pizzadej på surdej er lavet på 100% italiensk Tipo 00 og durummel. Dejen er fermenteret med surdej og er koldhævet i minimum 24 timer før den pakkes. 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?