0

Squash og fennikel med parmesanpanering og frisk tomatsauce (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Rør rasp, parmesan, chili, salt og peber sammen. Skær squashen og fennikel i skiver og vend begge dele i pestoen og dernæst i raspen. Læg dem på bagepapir og bag dem ved 220°C til gyldne, møre og sprøde, ca. 15 min. Kom imens de 2 slags tomater i foodprocessoren sammen med appelsinjuice, salt og peber. Kør det til en cremet sauce og smag til. Server de varme grøntsager med tomatsaucen til, gerne som tilbehør til både fisk, fjerkræ eller kød.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Bonusinfo

Vores basilikum pesto er lavet ud fra klassiske traditioner med et lille tvist. Idet at osten der er brugt er en Pecorino Romano DOC (fåremælksost) i stedet for den mere traditionelle parmesanost.

Pestoen laves af det lille familiefirma Bio Organica Italia i Syditalien, et økologisk og biodynamisk landbrug med egen produktion af færdigvarer som oliven, soltørrede tomater, artiskokker, pestoer og tapanader. Stedet ejes og drives af de 3 brødre Gaudiano.