Halver peberen, fjern frø og frøstol, og gnid skindet med en smule olie. Læg pebrene med skindsiden opad på en bageplade og grill dem ved høj varme i ovnen til skindet bliver sort og bobler op. Kom dem i en skål, dæk til med film og lad dem hvile 15 min. Træk skindet af og kom kødet i en blender sammen med mayonnaise, 1 fed pillet hvidløg, salt og peber. Kør det til en helt glat puré og rør cremefraichen i med håndkraft. Smag til, anret og stil på køl.
Kog fonden op i en kasserolle, kom bulguren ved og læg låg på. Tag gryden af varmen og lad det trække 15 min.
Riv squashen groft og pres væden ud.
Snit hak løg og hvidløg og evt. persille fint.
Løsn bulguren med en gaffel og kom den i en skål. Rør løg, hvidløg, evt. persille, rasp, lidt salt og peber i og saml det hele med ægget.
Varm lidt olie op på en teflonpande og steg dellerne gyldne og møre ved middel varme.
Server med peberfrugtcreme til fx kylling, fisk og gris.
Panko er en rasp lavet på en speciel type japansk hvidt brød uden skorper. Panko laves nemlig oprindeligt af brød bagt ved at føre elektrisk strøm gennem dejen, hvilket giver brød uden skorper. Panko er velegnet til at give en skøn, sprød panering da panko har lidt større og mere ukurante krummer end almindelig rasp. Det giver raspen en luftig og ultra-sprød konsistens. Panko er yderst velegnet til friturestegning.
Bonus-info: Navnet panko stammer oprindeligt fra Portugal, hvor japanerne i sin tid lærte at bage brød af portugiserne. Pan stammer fra det portugisiske ord Pão = brød og det japanske ko betyder mel.
Kundekommentarer ()