0
Srirachastegt lyssej i frisk nuddelsalat med kinaradise

Srirachastegt lyssej i frisk nuddelsalat med kinaradise

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

lyssejfilet uden skind
1 min.
Krydr fisken

Skær fisken i ca. 2x2 cm. stykker, overfør til en skål og krydr med salt. Gem til senere.

kinaradisegulerod
5 min.
Hak grøntsagerne

Skær guleroden og kinaradisen i tynde lange skiver med en tyndskræller og hak dem efterfølgende i tynde stave. Overfør til en stor skål og gem til senere.

tørrede abrikoserthai basilikum / holy basilnam pla (fiskesauce)citronhvidløg
15 min.
Rør sovsen

Hak abrikosen fint og riv hvidløget ned i en lille skål og tilsæt hakkede basilikumblade, fiskesauce, revet citronskal og citronsaft. Tilsæt 1/4 tsk. sukker pr. person og rør det godt rundt.

sriracha sauce
20 min.
Steg fisken

Varm en pande op ved middelhøj varme.

Vend fisken først i srirachaen og derefter i 1/2 spsk. hvedemel pr. person.

Steg fiskestykkerne i 1 spsk. olie pr. person i ca. 1 min. på to sider, indtil de får godt med farve og begynder at flage.

nudler
25 min.
Kog nudlerne

Kog nudlerne som angivet på pakken. Sigt kogevandet fra, skyl nudlerne hurtigt under koldt vand og overfør til skålen med de hakkede grøntsager. Vend godt rundt og smag til med salt og peber.

30 min.
Anretning

Fordel nuddelsalaten i skåle og anret fisken henover. Toppes med sovsen.

Bonusinfo

Thaibasilikum ligner lidt almindelig basilikum i udseende og til dels smag, men den er noget mere spids i bladene. Den smager let sødligt, er krydret med noter af peber. Thaibasilikum er fantastisk smagsgiver i det asiatiske køkken og er nærmest uundværlig i fx thailandske retter med kokosmælk.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?