0
Srirachastegt mørksej med hasselback jordskokker vendt i creme frisk

Srirachastegt mørksej med hasselback jordskokker vendt i creme frisk

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
40 minutter
Opskriftstype:
Co2 venlig
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Speltmel

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
jordskokkerpimentóncreme frisk 9%
1 min.
Jordskokkerne

Forvarm ovnen til 200 grader.

Skrub jordskokkerne, og skyl dem grundigt. Skær tynde skiver i jordskokkerne, men skær kun ca. 2/3 igennem. Man kan lægge jordskokkerne mellem to grydeskeer som ”pude”, hvis man vil undgå at skære hele vejen igennem.

Læg jordskokkerne i et fad, der passer i størrelsen, så de ligger tæt. Pensl jordskokkerne med 1/2 spsk. olie pr. person, og krydr med salt og peber. Bag jordskokkerne i ca. 30 min, indtil de får en flot gylden overflade og er bløde helt ind til midten.

Vend efterfølgende jordskokkerne med creme frisk, og top med paprika.

mørksejfilet uden skindSriracha sauce
10 min.
Fisken

Skær fisken i 2x2 cm stykker, og vend dem i Sriracha sovs. Sæt dem til side til senere.

grünkern
15 min.
Kernerne

Kom kernerne i en gryde med rigeligt vand og et skud salt. Lad dem koge stille og roligt under låg i ca. 20 min., til de er møre.

hvedemel
35 min.
Fisken

Vend fiskestykkerne i en spsk. hvedemel pr. person, og steg dem i 1/2 spsk. olie pr. person i ca. 1 min. på den ene side. Vend stykkerne, og steg i yderligere 10 sek.

40 min.
Anretning

Servér fisken med jordskokkerne og kernerne.

Bonusinfo

I Midttyskland har man tradition for at dyrke spelt til grünkern. Grünkern er spelt der er høstet, mens den er halv moden og derefter kunstigt tørret. Det er opstået som en reaktion på perioder med ugunstigt vejr, hvilket kunne ødelægge afgrøderne for de tyske bønder. Så derfor blev der høstet før kornet var helt modent ved ca. 50% fugtindhold. Fordi de tørrede kerner smagte så godt når de blev kogt opstod der i Tyskland en tradition for at høste en del af kornet som grünkern i slutningen af ​​juli. For at lave Grünkern skal det umodne korn tørres med røg, hvilket udvikler en karakteristisk smag. Dette er grunden til, at speltdyrkningen har fundet en niche i Tyskland helt op til vor tid.

Spelt (Triticum spelta) er for øvrigt en ældgammel sort hvede som man anser for at være en hybrid mellem urhvedesorterne Emmer og Enkorn

Bonusinfo

Afdæmpet, men intens i smagen. Ideelt hvis du vil introduceres blidt til røget paprika og opdage kvaliteterne ved dette fantastiske krydderi. Det kan anbefales til både fisk, supper og risretter. Brug det, hvis din ret trænger til noget særligt ekstra.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
597 kcal
Fedt:
21,4 g
heraf mættede fedtsyrer:
2,6 g
Kulhydrat:
61,8 g
heraf sukkerarter:
8,8 g
Kostfibre:
9,4 g
Protein:
34,2 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?